Šport > Košarka
212 ogledov

"Če bodo klubi enotni, ne vidim problema"

Novice: Pri KZS jezni, pojavile so se težave z registracijo Dončića - Rašo Nesterović Saša Despot
Prvi resni premiki na relaciji Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in sodniki.

Stavka sodnikov, zaradi katere so bile prestavljene številne tekme domačih članskih tekmovanj, bi lahko v kratkem dobila svoj epilog. Sprte strani so se namreč dogovorile za prehodno obdobje šestih mesecev, v katerem bodo morale poiskati ustrezno rešitev, ki bo zadovoljila vse akterje.

Začasna rešitev problema

Tekmovanja v vseh kategorijah v okviru KZS se v najkrajšem možnem času (do vikenda 14. - 15. oktober 2017) organizirajo in pričnejo, in sicer pod pogoji plačevanja sodniških in drugih stroškov, ki so veljali pred sprejetjem navedenega sklepa.

Na pobudo predstavnikov Združenj klubov in Društva košarkarskih sodnikov Slovenije se ustanovi delovna skupina, katero sestavljalo predstavnik KZS, po dva predstavnika vseh Združenj (Združenja klubov 1. SKL, Združenja klubov 2. SKL, Združenja klubov 3. in 4. SKL ter Združenja ženskih klubov) in dva predstavnika Društva košarkarskih sodnikov Slovenije. Dogovarjanje je možno skupaj ali posamezno. 

V primeru, da se delovna skupina do 30. aprila 2018 ne uskladi, in ne sprejme dokumenta o Stroškovniku plačevanja sodniških in drugih stroškov za sezono 2018/2019, stopi prvotni Sklep pod točko 8., 24. redne seje IO KZS, z dnem 29. maj 2017, zopet v veljavo z dnem 1. maj 2018.

goran dragić "Sramota" Šport Goran Dragić pobesnel na slovenske sodnike!

Spomnimo...

Maja letos je izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije sprejel sklep o višini sodniških stroškov, ki je med drugim znižal višino potnih stroškov za poti sodnikov na tekme pod okriljem KZS. Takšen sklep je bil sprejet na podlagi enotnega predloga združenj vseh slovenskih klubov in je predstavljal izhodišče za nadaljnje pogovore med klubi in sodniki o sistemski rešitvi vprašanja višine sodniških stroškov. Med evropskim prvenstvom so se stvari zaostrile. Jabolko spora ostaja plačilo potnih stroškov, ki so do nedavnega znašali 32 centov na km, po novem samo 18.

Uvodne tekme nove sezone so bile predvidene za prejšnji konec tedna. Prva že v petek (6. oktober), in sicer med državnim prvakom Petrol Olimpijo in novincem v ligi Nova KBM Ilirijo. Preostale so bile predvidene za soboto. Odložene so bile tudi štiri tekme 1. SKL za ženske, šest tekem 2. SKL ter devet tekem 2. kroga pokala Spar, ki bi morale biti na sporedu 3. in 4. oktobra.

Korak v pravo smer?

Za podrobnejša pojasnila smo želeli povprašati generalnega sekretarja KZS Radoslava Nesterovića, ki na žalost ni bil dosegljiv, je pa v videoizjavi za 24ur povedal naslednje: "Če se klubi in sodniki dogovorijo med sabo oziroma klubi uskladijo svoja stališča, potem lahko podajo predlog za glasovanje izvršnemu odboru (IO). Potem odloča IO. Če so klubi enotni in če bodo podali enotno stališče, potem ne vidim nobenega problema."

Prisila s strani KZS ne pride v poštev, poudarja Nesterović. "Vse, kar so se odločili, so se dogovorili med seboj. Mi jih ne moremo prisiliti, če tega ne želijo. O predlogu bo glasoval IO in Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se bo tega držala." O tem, ali bo KZS še naprej delovala kot posrednik med klubi in sodniki, pa je Rašo dejal: "Lahko, ampak v okviru svojih zmožnosti. KZS ni sodišče in tudi nima takšnih pristojnosti."

Finale Eurobasket, Slavje Gorenjska Prva moža košarkarske zveze ponudila odstop
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice