Šport > Košarka
17 ogledov

Celjanke brez poraza do državne krone

Košarkaška žoga Shutterstock
Košarkarice Athleta Celja so devetič državne prvakinje. V tretji tekmi finala so premagale kranjski Triglav s 65:59 in tako s skupnim izidom 3:0 v zmagah osvojile lovoriko.

Košarkarice Athlete Celja so nove slovenske prvakinje, potem ko so na tretji finalni tekmi še tretjič ugnale kranjski Triglav. Za Celjanke je to v skupno šestnajstem oziroma štirinajstem zaporednem finalnem nastopu deveti naslov. Za najkoristnejšo košarkarico finala je bila izbrana Sanja Orozović.

Malo je bilo tistih, ki so v Celju pričakovali takšno dramo na parketu. Kranjčanke so za razliko od prvih dveh finalnih tekem, ko so si celjske košarkarice že v uvodnih minutah zagotovile lagodno prednost, tokrat pokazale popolnoma drugačen obraz in odigrale izjemen prvi polčas.

Trio igralk - Katja Špacapan, Živa Zdolšek, Maja Jakobčič - je svojo ekipo popeljal do delnega niza 13:3, tako da je Triglav na odmor odšel z visokimi 14 točkami naskoka (17:31).

V nadaljevanju je sledil preobrat. Celjanke so zaigrale bolje v obrambi, na drugi strani pa s hitrimi protinapadi pridno polnil koš nasprotnic. Tretji del so Štajerke dobile s 25:10, piko na i pa je tik pred piskom sirene postavila Nina Gabrovšek, ki je zadela za 42:41. Tri minute in pol pred koncem tekme je Orozovićeva s prostima metoma svojo ekipo popeljala do osmih točk naskoka (56:48), Kranjčanke pa nato zmage niso več uspele ogroziti.

Finale, 3. tekma

Athlete Celje : Triglav Kranj 65:59 (12:15, 5:16, 25:10, 23:18)  /3:0/
Orozović 22, Lisec 15; Zdolšek 13, Đurić, Piršič 10.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrale so na 3 zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.