Šport > Košarka
18 ogledov

Celtics se najbolj bojijo Gasola

Trener Celticsov Rivers, pravi, da je bil Gasol na prvi tekmi najboljši. (Foto: Žurnal24 main
V noči na ponedeljek bosta moštvi Los Angeles Lakers in Boston Celtics odigrali drugo tekmo finale lige NBA. Predlanski prvaki menijo, da bo za zmago potrebno zaustaviti Pauja Gasola.

Ob vselej odličnemu Kobeju Bryantu je na prvi tekmi finala izstopal Pau Gasol (23 točk, 14 skokov in tri blokade). Lakers so 1:0 povedli prav zaradi premoči pod košem. "Mislim, da je bil njihov najboljši. Igra odlično. Dobro podaja in meče le, ko res ve, da bo zadel," je pomembnost Španca za Jezernike izpostavil tudi trener Keltov, Doc Rivers. V finalu pred dvema letoma so ga Celtics pod košem nadigrali. Očitno bo letos nasprotno. "Mislim, da sem dozorel. Zdaj bolje razumem, kaj je potrebno za zmage in kako trdo moraš igrati, koliko moraš trenirati, da bi igral res dobro. Tako psihično kot fizično sem v teh dveh letih napredoval," poudarja tudi Gasol sam.

Gasol Lakers | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ko je prišel k Lakersom, je iz prve peterke izrinil Lamarja Odoma, a tudi Američan ga zna pohvaliti: "Res je neverjeten. Za tako velikega igralca ima odlično koordinacijo. Nikoli ne izgubi žoge. Dobro lovi žoge in zna hitro zaključiti akcije. Je eden najboljših košarkarjev, s katerim sem kdajkoli igral." Košarkarja, ki ga zaradi utrujenosti ne bo na letošnjem SP v Turčiji, je s samimi presežniki opisal tudi Bryant: "V obrambi je odličen, njegove kvalitete v napadu pa so brez meja. Dominira pod košem, igra zelo raznoliko in sprejema prave odločitve."

Celtics so pred drugo tekmo odločeni, da si ne bodo dovolili novega spodrsljaja v obrambi. "Enostavno sem jim pustili, da so tekali gor in dol. Nobenega odpora jim nismo nudili. Dobili smo več kot 100 točk. Sploh se ne spomnim, kdaj se je to zgodilo nazadnje," se uvodnega poraza spominja Paul Pierce in dodaja: "Poznam svojo ekipo. Vem, da bomo odgovorili in se druge tekme lotili mnogo bolje." Prvaki izpred dveh let sicer igrajo že za svoj 18. naslov prvaka najboljšega v ligi NBA. "Druga tekma bo zelo pomembna, saj nočemo domov z zaostankom 0:2," izpostavlja tudi Rajon Rondo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.