Šport > Košarka
18 ogledov

Cleveland in San Antonio meljeta naprej

lebron james EPA
Košarkarji Clevelanda in San Antonia so v prvem krogu končnice lige NBA tik pred napredovanjem, saj so svoje tekmece porazili še tretjič. Cleveland je bil s 101:91 boljši od Detroita, San Antonio pa s 96:87 od Memphisa. Boston je s 111:103 premagal Atlanto in znižal izid v zmagah na 1:2.

Ob zmagi Clevelanda je eno ključnih vlog odigral Kyrie Irving, ki je dal 26 točk, zelo pomembna pa je bila njegova trojka 45 sekund pred koncem tekme, ko je svojo ekipo oddaljil od Detroita. LeBron James se je ustavil pri 20 točkah in 13 skokih, Kevin Love pa je dal 20 točk in 12-krat skočil. Pri Detroitu, ki v končnici igra prvič v zadnjih sedmih letih, je Kentavious Caldwell-Pope dosegel 18 točk, Andre Drummond je zbral eno manj.

Junak San Antonia je bil Kawhi Leonard, ki je tekmo končal pri 32 točkah, od tega jih je 13 dal v zadnji četrtini. LaMarcus Aldridge je prispeval 16 točk in 10 skokov, pri zaradi poškodb oslabljenem Memphisu je bil prvi strelec tekme Zach Randolph z 20 točkami.

Strelsko najbolj razpoložen košarkar na treh tekmah v noči na soboto pa je bil Bostonov Isaiah Thomas, ki je z 42 točkami dosegel rekord kariere. "Nastavljen sem bil na napadalni način. Poizkušal sem z vsem, da bi zmagal tekmo," je bil dobre volje Thomas. Štirideset točk in več so za Boston v končnici dosegli le redki, med njimi so Ray Allen, Larry Bird, John Havlicek, Sam Jones, Reggie Lewis, Paul Pierce, Rajon Rondo in Jo Jo White.

Curry se vrača v nedeljo

Zvezdnik Golden Stata Stephen Curry se bo na parket severnoameriške košarkarske lige NBA vrnil v nedeljo. Odlični organizator igre je zadnji dve tekmi izpustil zaradi poškodovanega gležnja, po informacijah iz njegove ekipe pa bo nared za četrto tekmo prvega kroga končnice proti Houstonu.

"Menim, da lahko igram, čeprav so prisotne bolečine in to ni najbolj prijetno. Sploh pa gre za končnico," sporoča Curry in dodaja, da bo v primeru kakršnegakoli dvoma izpustil še kakšno tekmo.

NBA, izidi:

VZHOD:
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 91:101  /0:3/
Boston Celtics - Atlanta Hawks 111:103  /1:2/

ZAHOD:
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 87:96  /0:3/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.