Šport > Košarka
9 ogledov

''Črv'' prevzema selektorski stolček

dennis rodman Reuters
Kontroverzni nekdanji zvezdnik severnoameriške košarkarske lige Dennis Rodman se odpravlja na novo misijo v od preostalega sveta izolirano Severno Korejo.

''Črv'', vzdevek Dennisa Rodmana, bo v tem nedemokratičnem režimu nadaljeval svojo košarkarsko diplomacijo ter na osebno povabilo diktatorja Kim Jong Una treniral voditeljevo košarkarsko moštvo.

Ekscentrični zvezdnik, ki je v aktivni karieri nosil majice številnih moštev, najdlje Detroit Pistons in Chicago Bulls, je s severnokorejskim voditeljem, navdušencem nad severnoameriško košarko, ki so mu najljubši ravno biki, stkal posebno prijateljstvo.

Rodman se bo prihodnji teden znova odpravil v to državo, kjer bo skrbel za pripravo prijateljske tekme med ekipo Severne Koreje in zvezdniško ekipo, sestavljeno iz nekdaj uspešnih košarkarjev lige NBA. Tekma bo 8. januarja, odigrana v čast praznovanja rojstnega dneva mladega diktatorja, ki slovi po izjemni brutalnosti, prav v teh dneh je ukazal usmrtitev svojega strica Jang Song-Thaeka.

Košarkarski spektakel ni ogrožen

Pokrovitelj prijateljske košarkarske tekme je irska stavnica Paddy Power. V Severni Koreji načrtujejo najprej od 19. do 23. decembra pripravljalne tekme pred velikim dogodkom. Rodmanove košarkarske ekshibicije ne bo ogrozilo niti trenutno turbulentno stanje v državi.

"Zadnji dogodki ne bodo v ničemer prekrižali naših načrtov. Košarkarskega projekta smo se lotili, ker so naši naročniki predani športu. Ta je seveda univerzalna govorica, ki združuje. Naj bo geslo naših prizadevanj, raje dosegaj točke kot izstreli jedrsko raketo (hoops not nukes)," je dejal predstavnik stavnice Rory Scott, ki se bo pridružil Rodmanu na njegovi novi misiji na korejski polotok.

Snemali bodo dokumentarec

Dogajanje na in ob poti bodo skrbno beležili člani televizijske snemalne ekipe, ki bodo o košarkarskem spektaklu v "komunističnem raju" posneli dokumentarec. Sestava ameriške ekipe še ni znana, v njej pa bodo nekdanji igralci v ligi NBA, znani in bolj znani.

Rodman, v javnosti je bil najbolj prepoznaven po izstopajoči zunanjosti, številnih tatujih, piercingih ter škandalih na in zunaj parketa, je skupaj z Michaelom Jordanom igral eno ključnih vlog pri uspehih Chicago Bulls v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.