Šport > Košarka
20 ogledov

Rodman bo selektor Severne Koreje

dennis rodman kim jong un EPA
Upokojeni košarkar Dennis Rodman naj bi na prošnjo avtoritarnega voditelja Kim Jong Una prevzel vodenje reprezentance Severne Koreje.

Nekdanji ameriški košarkar Dennis Rodman, ki že nekaj časa prijateljuje s severnokorejskim voditeljem Kim Jong Unom, bo poskušal organizirati prijateljsko tekmo med reprezentanco ZDA in Severno Korejo.

''Povem vamo samo eno stvar: resno me jemljite,'' je po povratku z novega obiska v Pjongjangu, kjer je krepil prijateljske vezi s Kim Jong Unom, povedal Rodman.

Kontroverzni Rodman je v zadnjih mesecih dvakrat obiskal Severno Korejo, kjer si prizadeva otopliti odnose med totalitarno državo in Združenimi državami Amerike. Nekdanji vrhunski košarkar je že napovedal, da se bo kmalu vrnil v Pjongjang, kjer bo prevzel mesto selektorja severnokorejske reprezentance za olimpijske igre 2016.

Rodman namerava januarja v Pjongjangu organizirati prijateljsko tekmo med ZDA in Severno Korejo, na kateri naj bi nastopili tudi nekdanji zvezdniki lige NBA. ''Črv'' upa, da se bosta dogodka med drugimi udeležila njegov nekdanji soigralec Scottie Pippen in veliki tekmec Karl Malone.

Dobitnik petih šampionskih prstanov

Dennis Rodman je v času svoje aktivne kariere veljal za enega izmed najboljših skakalcev vseh časov. Sedemkrat je bil imenovan v najboljšo obrambno peterko lige (1989-1993, 1995-1996), prav tako sedemkrat pa je sezono zaključil kot najboljši skakalec lige (1992-1998). Ameriški košarkar, ki sliši na vzdevek ''Črv'', je v karieri osvojil pet šampionskih prstanov. Dvakrat je slavil z Detroit Pistons (1989-1990), trikrat pa s Chicago Bulls (1996-1998).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.