Šport > Košarka
103 ogledov

''LeBron bi bil v 80-ih povprečen''

dennis rodman EPA
Upokojeni košarkar Dennis Rodman je prepričan, da bi bil LeBron James v 80-ih in 90-ih letih prejšnjega stoletja samo še en povprečen košarkar. ''Črv'', ki se je upokojil leta 2000, je naveličan stalnih primerjav med košarkarjem Vročice in legendarnim Michaelom Jordanom.

LeBron James skupaj s Kobejem Bryantom uživa status najboljšega košarkarja v ligi NBA, igra 203 centimetrov visokega zvezdnika Miami Heat pa po mnenju nekdanjega košarkarja Dennisa Rodmana ni prav nič posebnega.

''Sploh ni primerjave. Če bi LeBron igral v poznih 80-ih, zgodnjih 90-ih, bi bil samo povprečen igralec. Početi to, kar je počel Michael... on je imel več karizme in včasih je bilo vse bolj sistematično. V LeBronovi igri ni nobene iskrice. Ne razumite me napačno, odličen košarkar je, to priznam. Toda zame sta Michael Jordan in Scottie Pippen najboljši dvojec, ki sem ga kdajkoli videl,'' je povedal Rodman,  ki je v času igranja za Chicago Bulls osvojil tri šampionske prstane.

michael jordan chicago bulls | Avtor: Reuters Reuters

''Sit sem primerjave med LeBronom in Michaelom. To je povsem drugo obdobje,'' je nadaljeval 52-letni Američan, ki je prepričan, da so košarkarji dandanes preveč pomehkuženi.

'Chicago imel pametnejše

'LeBron se je igri pridružil ravno v pravem trenutku. Michael je igral v času, ko te je nekdo z udarcem podrl po tleh; izvedel si prosti met in šel naprej. LeBron tega ne zmore. Danes se samo še pritožujejo,'' je povedal ''Črv''.

Miami Heat so redni del sezone končali z najboljšim izkupičkom v ligi (66-16), rekord pa še vedno drži ekipa Chicago Bulls, ki je v sezoni 1995/1996 zabeležila 72 zmag in samo 10 porazov.

''Sploh ne bi bilo primerjave. Miami ima več talenta, a mi smo imeli pametnejše igralce. To je vse, kar smo imeli, pametnejše igralce. Z lahkoto bi zaustavil igro Chrisa Bosha. To sploh ne bi bil problem. In kako bi se Dwayne Wade odrezal proti Scottieju Pippenu? Scottie bi zlahka pokrival Lebrona. In kako bi zaustavili Michaela?'' se je spraševal Rodman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.