Šport > Košarka
14 ogledov

''Obama mora samo poklicati Džong Una''

denis rodman kim džong su Reuters
Nekdanji ameriški košarkar Dennis Rodman, ki je v Severni Koreji užival v družbi mladega predsednika Kim Džong Una, je razkril preprost način, kako otopliti odnose med totalitarno državo in Združenimi Državami Amerika. Ameriški predsednik Barack Obama mora samo poklicati voditelja azijske države.

Dennis Rodman, nekdanji košarkar Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks, je v Severni Koreji promoviral košarko in snemal dokumentarni film. V času svojega bivanja se je veliko družil s predsednikom Kim Džong Unom, ki je velik ljubitelj košarke in ameriške kulture. ''Rad ima košarko. Povedal sem mu, da ima tudi Obama rad košarko. To je lepa iztočnica,'' je povedal Rodman in dodal: ''Želi si, da bi Obama storil eno stvar, da bi ga poklical po telefonu.''

Rodman je avtoritarnega voditelja označil kot ''super človeka'', košarkar pa je najbolj prepoznaven Američan, ki se je s korejskim voditeljem srečal po prevzemu oblasti decembra 2011. Obisk je potekal v času zaostrenih odnosov med ZDA in Severno Korejo.

Rodman se zaveda kršitev človekovih pravic, na katere opozarjajo ZDA, a Džong Una zato ne obsoja. ''Moj prijatelj je. Ne obsojam tega, kar počne,'' je dodal 51-letnik, ki se namerava v bližnji prihodnosti vrniti v Severno Korejo in ''ugotoviti, kaj se v resnici dogaja.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.