Šport > Košarka
45 ogledov

Rodman uživa v družbi Kim Džong Una

Dennis Rodman
1/5
Reuters
Upokojeni ameriški košarkar Dennis Rodman se je dobro udomačil v Severni Koreji, kjer z znamenito ekipo zabijalcev Harlem Globetrotters snema dokumentarni film. Sodeč po fotografijah se veliko druži s predsednikom Kim Džong Unom.

Petkratni prvak lige NBA Dennis Rodman je v torek prispel v odpadniško Severno Korejo, kjer bo poskušal promovirati košarko in posneti dokumentarni film, ki naj bi ga še letos predvajala televizijska hiša HBO. V državi, izolirani od preostanka sveta, bo organiziral košarkarske kampe za otroke in igral košarko proti najboljšim ekipam Severne Koreje.

Čeprav so odnosi med ZDA in Severno Korejo skrajno zaostreni, pa je vodja azijske države Kim Džong Un Rodmana pričakal odprtih rok, saj je velik ljubitelj ameriške kulture, kot otrok pa je bil strastni privrženec moštva Chicago Bulls, s katerim je Rodman doživljal največje uspehe.

"Imate dosmrtnega prijatelja," je Rodman pred več tisoč navijači, ki so prišli gledati košarkarsko tekmo košarkarjev Severne Koreje, med katero so se pomešali tudi Harlem Globetrottersi, dejal Kim Džong Unu. Severnokorejski voditelj je košarkarju dejal, da upa, da se mu bo lahko oddolžil in ga bo obiskal v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.