Šport > Košarka
15 ogledov

Rodman želel spoznati novega papeža

dennis rodman Reuters
Nekdanji košarkar Dennis Rodman se očitno dobro znajde v vlogi neuradnega ambasadorja Združenih Držav Amerike. ''Črv'' je po obisku Severne Koreje, kjer se je družil s Kim Džong Unom, obiskal še Rim z namenom, da bi spoznal novoizvoljenega papeža.

Dennis Rodman, nekoč najboljši skakalec lige NBA in član košarkarske hiše slavnih, je v torek poletel v Rim v upanju, da bo spoznal novega papeža. Nekdanji zvezdnik Chicago Bulls, kjer je dosegal največje uspehe v karieri, namerava v večnem mestu ostati dlje časa.

Rodman je za TMZ povedal, da želi pomagati pri širitvi ''miru in ljubezni'' in verjame, da bosta obiska v Severni Koreji in Italiji pripomogla k temu cilju. ''Želim biti povsod, kjer me potrebujejo. Želim širiti sporočilo o miru in ljubezni po vsem svetu,'' je povedal nekdanji košarkar. Rodman tako nadaljuje svojo ''svetovno turnejo'', na kateri nastopa v vlogi neuradnega ambasadorja ZDA.

Komisar lige NBA Daniel Stern je nedavne Rodmanove obiske proglasil za smešne. ''Mislim, da je smešno. Če se nameravaš sestati z nekom, ki ima zgodovino s kršenjem človekovih pravic, testiranjem jedrskega orožja, ponarejanjem ameriških dolarjev, stradanjem in zapiranjem ljudi, potem bi to moral storiti v navezavi z ministrstvom za zunanje zadeve. V nasprotnem primeru, ne bi smel iti,'' je bil jasen Stern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.