Šport > Košarka
19 ogledov

Čudežni koš za Lakers in slovenski ravs

1/17
Žurnal24 main
Peta tekma med Lakers in Suns (103:101) je bila vrhunec razburljivosti, Phoenix pa je izgubil v zadnjih trenutkih. Zaznamovalo jo je tudi petelinjenje Gorana Dragića in Saše Vujačića.

V priloženem videu si oglejte petelinjenje Dragića in Vujačića. Poklikate pa lahko tudi po seriji fotografij s tekme.

Začnimo tokrat pri končnici napetega srečanja med LA Lakers in Phoenix Suns. Trinajst sekund pred koncem tekme so šli Suns v napad s tremi točkami zaostanka. Steve Nash je zgrešil prvi poskus za tri. Takoj za tem Jason Richardson drugega. Žoga je spet prišla do njega in meter za črto za tri je štiri sekunde pred koncem le zadel trojko za izenačenje. Po minuti odmora je tri sekunde pred sireno Kobe Bryant vrgel za tri in zgrešil. Žogo je ujel Ron Artest in za tretjo zmago zadel izpod koša ob zvoku sirene. Prvaki tako vodijo v zmagah s 3:2.

Reporter ob igrišču Craig Sager je v prvi četrtini namenil pozdrav vsem gledalcem slovenske ŠportTV in ameriškim gledalcem razložil, od kod prihajata Goran Dragić in Saša Vujačić. Večji del zadnje četrtine sta igrala oba Slovenca. Med njima je prišlo do prerivanja in besednega obračuna v nam domačem jeziku. Sledila je tehnična napaka za oba.

"Srečen sem, da se je tako razpletlo. Vedel sem, da me bosta pokrila dva iz Phoenixa, zato je Ron ostal sam," je po srečanju razložil Bryant, ki mu je do trojnega dvojčka zmanjkala le ena podaja (30 točk, 11 skokov, 9 podaj). Phoenix je zaostajal že za 17 točk v drugi četrtini, vendar prišel do praga vsaj podaljška, nato pa jo je Dragiću in tovarišem zagodel Artest, ki je dejal: "Bili so tudi trenutki, ko sem igral slabo. Nikoli ne veš, kdaj bo prišla tvoja velika tekma. Moraš le vztrajati." V soboto bodo imeli Lakers v Phoenixu prvo zaključno žogo za svoj tretji zaporedni finale.

Liga NBA, finale vzhoda:

Los Angeles Lakers : Phoenix Suns 103:101*
Bryant 30, 11 sk., 9 pod, Fisher 22, Gasol 21, Vujačić 5 v 12 min.; Nash 29, 11 pod., Stoudemire 19, Dragić 3 v 12 min.

*Los Angeles vodi s 3:2 v zmagah, igra se na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.