Šport > Košarka
44 ogledov

Curry: Sem najboljši na svetu

stephen curry EPA
Stephen Curry, najkoristnejši igralec (MVP) lanske sezone severnoameriške lige NBA, meni, da je v tem trenutku najboljši košarkar na svetu.

Ameriški branilec Stephen Curry je Golden State Warriors v lanski sezoni popeljal do prvega naslova prvaka po letu 1975 in se okitil z nazivom najkoristnejšega košarkarja lige onkraj Atlantika.

Bojevniki so letošnjo sezono nadaljevali v enakem ritmu in na prvih 28 tekmah zabeležili neprecedenčnih 27 zmag in le en poraz, s čimer so na dobri poti, da izboljšajo dve desetletji star rekord ekipe Chicago Bulls, ki je redni del sezone 1995/1996 zaključila z izkupičkom 72-10.

stephen curry | Avtor: EPA EPA
Na lestvici strelcev z 31.2 točke na tekmo prednjači Curry, čigar met iz igre znaša zavidljivih 51.6 odstotka. Eden najboljših izvajalcev metov izza črte v vsej košarkarski zgodovini na tekmo v povprečju prispeva še 5.4 skoka in 6.3 podaje.

''V moji glavi sem,'' je na vprašanje, ali je trenutno najboljši košarkar na svetu, odvrnil Curry. ''To mi daje samozavest, da lahko vsak večer igram na vrhunskem nivoju. Ne zapletam se v razprave ali prepire z ljudmi,'' je pojasnil 27-letnik, ki velja za enega najbolj priljubljenih igralcev na svetu. Prepričan je, da je to posledica pravega odnosa in vpadljive igre.

''Mislim, da igram kreativno košarko. Na igrišču se zabavam, smejim in se poskušam lepo vesti. Fizično nisem preveč dominanten. Moji navijači so verjetno presenečeni, da ob svoji višini lahko počnem, kar počnem. Poskušam ostati odprt in dostopen, saj sem bil v otroštvu pogosto ob svojem očetu (Dell Curry, op. a.) in vem, da je ljudem polepšal dan, če so ga lahko pozdravili,'' je povedal Curry.

Košarkarju Golden Statea godi oznaka, ki mu jo je nadel soigralec Draymond Green. Imenoval ga je 'obraz lige NBA'. ''Ne vem, če je odgovor tako črno-bel, a to pozdravljam. Treba je zmagovati. Mislim, da liga teži k načinu, na katerega zastopam družino in trenerje. Ničesar nisem spremenil, da bi zadostil tej vlogi. Takšen pač sem,'' je povedal Curry in dodal, da je bil prehod s srednje šole na fakulteto eden največjih preizkusov v njegovem življenju, saj se je zaradi slavnega očeta nanj vršil velik pritisk.

Za konec je Curry razkril, kaj je ena stvar, ki jo lahko v prihodnosti zagotovo pričakujemo od njega. ''Pričakujte, da bom postal še boljši,'' je konkurentom sporočil košarkar Golden State Warriors.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.