Šport > Košarka
9722 ogledov

Dallas in Luka so dobili izjemno okrepitev

Profinedia
Dallas je pred domačimi navijači proti Sacramento Kings slavil že četrto zaporedno zmago.

Spencer Dinwiddie, ki je v Dallas kot zamenjava za Kristapsa Porzingisa prišel v paketu z Latvijcem Davisom Bertransom, je bil igralec tekme proti Sacramentu. Dallas je brez poškodovanega Luke Dončića v sami končnici tekme slavil tesno zmago s 114:113.

Luka Dončić Video Šport Noro, kako je Luka osmešil enega največjih zvezdnikov lige!

Dallas je brez Luke Dončića gostil odpisani Sacramento, ki se je pokazal za žilavega nasprotnika. Mavericks so ob polčasu zaostajali že za 17 točk, do prvega vodstva na tekmi pa prišli šele po preobratu v zadnji četrtini. Zmago je Dallasu s trojko, 3,3 sekunde pred koncem zagotovil Dorian Finney-Smith. Čeprav je za Sacramento kar 44 točk dosegel De'Aaron Fox, je ovacije v dvorani American Airlines Center, ob sicer ekipni zmagi, požela najnovejša okrepitev Spencer Dinwiddie. Nekdanji član Washingtona se je vse od prihoda v Teksas izkazal kot izjemna okrepitev, proti Sacramentu pa je spomnil na svoje najboljše čase v Brooklynu. Ob zmagi je prispeval kar 36 točk, izjemno pa je igral v zadnji četrtini.

Mavericks so se tako veselili četrte zaporedne zmage, Luka Dončić, ki ima manjšo poškodbo prsta na nogi, pa bo lahko spočit pričakal pomembno tekmo z Utah Jazz.

Luka Dončić ogrevanje Video Šport Ne boste verjeli, katero slovensko pesem je Dončić zavrtel v Dallasu

Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia

Izjemen v končnicah tekem

Spencer Dinwiddie je bil po odličnih predstavah v ospredju ameriških medijev. Svojo hitro prilagoditev na nove soigralce in okolje pripisuje kulturi in opredelitvi vloge v ekipi. V Washingtonu ni bilo prave kemije, govorilo se je, da v slačilnici ni bil zelo priljubljen.
"Mislim, da je to najbolj bolelo," je dejal Dinwiddie po nedeljski zmagi Mavericksov nad Sacramento Kings. "Nikoli nisem rekel ničesar slabega o ekipi. Pravzaprav se zahvaljujem lastniku ali predsedniku Tedu Leonsisu, zahvaljujem se generalnemu direktorju Tommyju Sheppardu in se zahvaljujem Bradleyju Bealu."

Luka Dončić trening Poškodba Šport Poškodba Dončića

Dinwiddie se je hitro uveljavil kot eden glavnih akterjev Dallassa. Čeprav začenja s klopi, pa končuje tekme, v končnici pa se je že večkrat izkazal za »jeziček na tehtnici« Dallasa. Na petih tekmah od prekinitve zaradi vikenda All-Star ima visok odstotek zadetih metov iz igre (57,1 %), bil pa je med najbolj zaslužnimi za dve prestižni in pomembni zmagi nad Golden State Warriors.

Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia

Mavericks imajo od prihoda Dinwiddieja razmerje zmag in porazov 6-1, vključno z zadnjo zmago, ko je zapolnil mesto Luke Dončića v prvi peterki. Dinwiddie je še dejal, da čuti svobodo, da je agresiven, medtem ko natančno razume, kaj Mavsi potrebujejo od njega. V prvi vrsti njegovo sposobnost prodiranja pod koš.

Luka Dončić Besede, ki odmevajo Šport "Luka Dončić je najboljši igralec v ligi NBA"

"Delam, kar počnem, in ne počnem tistega, česar ne bi smel," je dejal Dinwiddie. "Sem le en od članov ekipe. Vsi sledijo enaki miselnosti, saj razumemo, kaj potrebujemo, da zmagujemo na košarkarskih tekmah, ne le v rednem delu sezone, ampak tudi v končnici."

Komentarjev 1
  • Peggy_Reyes 09:43 06.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎