Šport > Košarka
21 ogledov

Denarja ni, kdo bo še zapustil Olimpijo?

Ben Woodside Saša Despot
Stanje pri paradnem konju slovenske košarke je iz dneva v dan slabše. Košarkarji so si v soboto z novo ležerno predstavo privoščili novo blamažo proti Širokem Brijegu. Ben Woodside je že zapustil Union Olimpija, a Američan naj ne bi bil edini, ki bo pobral šila in kopita.

"Ben Woodside zapušča Union Olimpijo. Na igralčevo željo smo se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe. Woodyu želimo veliko sreče pri nadaljevanju svoje športne poti," so že nekaj minut po koncu blamaže proti Širokem zapisali na uradnem Facebook profilu Union Olimpije. Američan je sicer že pred srečanjem napovedal, da odhaja, piše kosarka.si. Za odhod iz Ljubljane po zgolj petih mesecih se je odločil zaradi finančne nediscipline kluba. Proti Širokemu pa je nastopil, ker je želel pomagati moštvu, v katerem se je dobro počutil.

Murić poškodovan, ostali pri enem organizatorju igre

Če se bo trend odhodov nadaljeval, kar ni izključeno, saj naj bi si še kar nekaj igralcev iskalo nove delodajalce, potem bo imel trener Sašo Filipovski veliko težav s sestavo ekipe. Za nameček se je poškodoval še Dino Murić, ki bo odsoten dalj časa. Že od prej je poškodovan kapetan Goran Jagodnik. Filipovski pa po odhodu Woodsida lahko računa le na enega organizatorja igre, Aleksandra Ćapina.

Kaj se bo zgodilo?

Kot je znano, klub večini igralcev dolguje dve plači, katerim lahko pripišemo še zaostale obveznosti do nekaterih igralcev, ki so v preteklosti nosili dres Olimpije. Kot še piše kosarka.si, vodstvo kluba sramotnega poraza proti Širokem v ligi ABA ni komentiralo. Čeprav so se zavili v molk, pa bodo nekaj morali narediti. Igralci denarja na petkovem sestanku niso dobili in tako naj bi bilo še vsaj deset dni, še dodajajo pri kosarka.si. Usoda kluba je zdaj na zelo majavih tleh, a upanje umira zadnje.

Komentarjev 6
  • JackD 17:47 04.december 2011.

    Ne, nisem imel v mislih Mure. Če pa je zate edini šport v Sloveniji 1.SNL, potem pa je Olimpija res edini klub, ki je to storil..

  • rafaelvdvaart 17:40 04.december 2011.

    @JackD!!!JA edini klub v Sloveniji ki je naredil tako packarijo je OLIMPIJA!!!!Če si slučajno imel v mislih nogometni klub Mura 05 si se pošteno zmotil.Mura je šla v stečaj in nastal jer novi klub Mura 05 ki pravno nima zveze ...prikaži več ze staro Muro.RAZLIKA JE OČITNA

  • JackD 17:18 04.december 2011.

    rafaelvdvaart, kot da je nogometna Olimpija edini tak klub, ki je to storil. Samo pač nekatere očitno bode v nos, da je ta klub iz Ljubljane. Sicer pa je malo razlika, če nekaj narediš z nogometnim moštvom, ali pa s ...prikaži več košarkaškim, ki ima neko tradicijo. Sicer pa bi z bankrotom kluba izgubila cela Slovenija, saj bi s tem izgubili edinega SLOVENSKEGA predstavnika v Evroligi. Potem bi pa lahko gledali samo še Krko, kako igra EuroChallenge, pa Helios v NLB...