Šport > Košarka
13 ogledov

Denver vrnil udarec: Bryant na kolenih

Kobe Bryant Reuters
Denver Nuggets so dobili prvo tekmo v prvem krogu končnice proti Los Angeles Lakers in izid v zmagah znižali na 1:2. Boston Celtics in Philadelphia 76ers na pol poti do napredovanja.

Ekipa Denver Nuggets je v 1. krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA doma premagala Los Angeles Lakers z 99:84 in na zahodnem delu izid v zmagah znižala na 1:2. Z 2:1 v zmagah pa sta na vzhodnem delu povedli moštvi Boston Celtics, ki je po podaljšku premagalo Atlanto Hawks z 90:84, in Philadelphie 76ers po zmagi s Chicago Bulls z 79:74.

Košarkarji Nuggets na uvodnih dveh tekmah v Los Angelesu niso niti enkrat vodili, sedaj pa imajo možnost, da na drugi tekmi doma v noči na ponedeljek po slovenskem času izid v zmagah celo izenačijo. Na prvi tekmi pred domačimi navijači v tej seriji so jezernike nadigrali že v prvem delu igre. V uvodni četrtini so povedli s 16 točkami naskoka, tekmeca pa spravili na kolena že do konca prvega polčasa, ko so so nabrali že 24 točk naskoka. Ty Lawson je dosegel 25 točk za domače in je bil prvi strelec tekme, rezervist JaVale McGee je na mestu centra dodal 16 točk, 15 skokov in tri blokade, Kenneth Faried pa 12 točk in 15 skokov. Denver je v tretji četrtini ostal brez Ala Harringtona, ki mu je Andrew Bynum s komolcem v boju za odbito žogo zlomil nos. Bynum je sicer dosegel vseh svojih 18 točk v drugem polčasu, zvezdnik Kobe Bryant pa je 22 točk ter po šest skokov in podaj dosegel s slabim metom 7:23, v prvem polčasu pa je v 12 poskusih zadel le petkrat.

Biki iz Chicaga, ki so imeli najboljše razmerje zmag in porazov v rednem delu med vsemi ekipami NBA, so brez svojega najboljšega organizatorja igre Derricka Rosa izgubili še drugo tekmo zapored, poleg tega pa so ostali še brez Joakima Noaha. V tretji četrtini si je zvil gleženj, ko je stopil na nogo Andrea Iguodale. Gostje so kljub temu s 67:53 vodili še deset minut in 13 sekund pred koncem, devet točk razlike je bilo še osem minut pred koncem, domače pa je v vodstvo dve minuti pred koncem povedel Spencer Hawes (21 točk), ko je s soigralci zaključil ta del igre z delnim izidom 23:5. Jrue Holiday (17 točk) in Evan Turner (16) sta dopolnila napadalni učinek Hawesa, čeprav domači niso bili posebej učinkoviti in so zadeli le 34 odstotkov metov iz igre. Na drugi strani je bil najučinkovitejši Carlos Boozer (18 točk, 10 skokov).

Rajon Rondo je s svojim dvajsetim dvojnim trojčkom proslavil zmago Bostona. Zbral je 17 točk, 14 skokov in 12 podaj, Ray Allen, ki se je vrnil po poškodbi desnega gležnja, pa je dodal 13 točk in tokat še ni bil v začetni peterki. Gostitelji so sicer še v zadnji četrtini vodili z 11 točkami prednosti, Joe Johnson (29 točk) in Jeff Teague (23) pa sta soigralce vodile do delnega izida 8:0 v zadnjem delu zadnje četrtine, ko je Atlanti uspelo izsiliti podaljšek. V dodatnem delu igre so igralci Bostona, ki pred tem več kot štiri minute niso dosegli niti točke, nadigrali tekmece z 10:4. "Ni bila lepa zmaga, toda kdo pravi, da mora biti taka. Na koncu serije štejejo štiri zmage in mi smo sedaj na pol poti," je dejal Paul Pierce (21 točk). Kevin Garnett je imel točko manj in še 13 skokov.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Philadelphia 76ers
: Chicago Bulls 79:74 /2:1/
Hawes 21, Holiday 17; Boozer 18, Hamilton 17

Boston Celtics : Atlanta Hawks 90:84 - po podaljšku /2:1/
Pierce 21, Garnett 20; Johnson 29, Teague 23

Zahod:

Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 99:84 /1:2/
Lawson 25, McGee 16; Bryant 22, Bynum 18

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.