Šport > Košarka
19542 ogledov

Mlademu soigralcu po očetu umrla še mama, Dončić mu je namenil te besede

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić.
V taboru Dallasa so se tik pred končnico soočili z bolečo izgubo. Luka Dončić je podal svoje mnenje o tem.

Košarkarje Dallas Mavericks čez nekaj dni čaka serija prvega kroga končnice lige NBA proti Los Angeles Clippers. Teksačani sicer niso v vlogi nosilcev, a jih mnogi strokovnjaki štejejo za favorite.

Letos je moštvu Dallasa dodano vrednost pogosto dal Dereck Lively II. Novinec je februarja dopolnil 20 let, skozi sezono se je uveljavil v zasedbi trenerja Jasona Kidda.

Lively, še lani je igral za unvierzo Duke, je imel težko otroštvo, saj je kmalu izgubil očeta. Njegova mama je bila nato dolgo hudo bolna in Lively je prevzel skrb zanjo.

Druga družina

Nedavno je Dereckova mati umrla in mladenič je za nekaj dni zapustil tabor Dallasa ter se posvetil družinskim obveznostim. Tik pred končnico se je vrnil med soigralce. O celotni situaciji in Livelyjevi vrnitvi je bil s strani novinarjev povprašan tudi Luka Dončić.

Luka Dončić Dereck Lively II | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je velika stvar. On je super fant. Veliko nam pomeni, da je spet z nami," je zbrani sedmi sili pred začetkom odločilnega dela sezone dejal Ljubljančan.

"Moramo mu pomagati. Mi smo njegova druga družina in vsi mu bomo pomagali, da se bo počutil dobro," je dodal Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice