Šport > Košarka
11465 ogledov

Za konec rednega dela sezone blamaža Dallasa, ta v boj čez teden dni

Alex Fudge Profimedia
Dallas Mavericks se bodo v končnici pomerili z LA Clippers, slednji bo imel prednost domačega igrišča.

V ligi NBA je končan redni del sezone. Zadnji dan tekmovanja je bil sicer precej nenavaden, saj so se nekatere ekipe še potegovale za višja mesta, preostale pa so zaigrale brez večine pomembnih mož. Tako so storili tudi pri Dallasu, ki je že imel zagotovljeno peto pozicijo v končnici. Med kopico košarkarjev zasedbe iz Teksasa sta počivala tudi Kyrie Irving in Luka Dončić. Slednji se je tako izognil scenariju izpred dveh let, ko se je poškodoval na zadnjem dvoboju rednega dela, nato pa moral izpustiti začetek končnice.

Preostala zasedba Mavericks se je pomerila z moštvom Oklahoma City Thunder, ki se je še potegoval za prvo mesto na Zahodu. Temu primeren je bil tudi rezultat, rezervisti Dallasa so doživeli pravo blamažo. Po treh četrinah so zaostajali za 51 točk (57:108), na koncu pa je Thunder slavil s 135:86. 

Pri Mavericks je Brandon Williams, ki je pred tem v celotni sezoni zbral 16 tekem, dosegel 22 točk, novinec Olivier-Maxence Prosper 15, A.J. Lawson 12, Alex Fudge pa 11. Na vse omenjene košarkarje trener Jason Kidd v končnici zagotovo ne bo veliko računal.

Thunder prvi, Dallas s starimi znanci

Thunder je tako osvojil zahodno konferenco, na drugem mestu so z enakim izkupičkom (57-25) prvaki Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, ki je na zadnji tekmi klonila proti Phoenix Suns s 106:125, pa je z zmago manj in porazom več (56-26) osvojila tretje mesto.

Prav to je eden od obeh znanih parov v prvem krogu končnice na Zahodu. Minnesota bo najprej gostila Phoenix (49-33), LA Clippers (51-31) pa bo prav tako v seriji imel prednost domačega igrišča proti Dončiću in kolegom (50-32). To bo že tretji medsebojni obračun Dallasa s Kawhijem Leoonardom in Paulom Georgeom v končnici, Clippers sta medtem okrepila še James Harden in Russell Westbrook, odkar je v ligo NBA prišel Dončić. Obe seriji so kljub fenomenalnim predstvam Slovenca dobili košarkarji iz Kalifornije.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Oklahoma City in Denver na svoja nasprotnika ša čakata. Nuggets se bodo pomeril z boljšim iz dvoboja v play-inu med New Orleans Pelicans (49-33) in Los Angeles Lakers (47-35). Poraženec tega obračuna bo sicer imel še eno priložnost za končnico, čakala ga bo tekma z zmagovalcem dvoboja med devetim Sacramentom (46-36) in desetim Golden Statom (46-36), nato pa bo naposled znan tudi osmi nosilec, ki se bo pomeril s košarkarji iz Oklahome.

Boston že dolgo prvi

Prav tako kot Thunder tudi pri Bostonu še ne vedo, kdo izmed štirih moštev, ki bodo zaigrala v v play-inu Vzhoda, bo njihov tekmec v prvem krogu končnice. Celtics so bili sicer daleč najboljše moštvo rednega dela, zabležili so 64 zmag in le 18 porazov.

Drugo mesto so na koncu osvojili New York Knicks (50-32), ki imajo enak izkupiček kot peti Dallas na Zahodu. Tekmec Kratkohlačnikov bodo v končnici zmagovalec dvoboja med sedmo Philadelphijo (47-35) in osmim Miamijem (46-36). Dve zmagi za dvoboj z Bostonom bosta potrebovala deveti Chicago (39-43) ali pa deseta Atlanta (36-46), eno pa poraženec tekme Philadelphija/Miami.

Znana para Vzhoda sta: tretji Milwaukee Bucks (49-33) se bo pomeril s šesto Indiano Pacers (47-35), četrti Cleveland Cavaliers (48-34) pa s petim Orlandom (47-35).

Še šest tekem pred pravo končnico

Pvi play-in tekmi na Zahodu (New Orleans/Lakers in Sacramento/Golden State) bosta na sporedu 17 aprila zjutraj po slovenskem času, dan kasneje pa se bodo na Vzhodu pomerili še Philadelphia in Miami ter Chicago in Atlanta.

V noči z 19. na 20. april bosta po zadnjih dveh dvobojih play-ina znana še oba zadnja udeleženca končnice, dan kasneje pa se bo play-off tudi začel.

Dallas bo pri Clippers prvič gostoval v noči z 21. na 22. april (z nedelje na ponedeljek).

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Firefly
    Firefly 10:38 15.april 2024.

    Kje ta novinar vidi blamažo,naj si pogleda kdo je igral zadnjo tekmo.Igrali so rezervisti kateri med rednim delom sploh ne stopijo na parket,igrali so proti najmočnejši zasedbi nasprotnega moštva

Sorodne novice