Šport > Košarka
69427 ogledov

Saj ni res, pa je! Liga NBA še degradirala Dončića: "Težka odločitev, toda ..."

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je po predzadnji tekmi rednega dela, na kateri ni zaigral, izgubil še eno mesto.

Luka Dončić v boju za naziv najkoristnejšega košarkarja rednega dela sezone (MVP) ne bo mogel ogroziti Nikole Jokića, če gre verjeti zadnjim napovedim strokovnjakov lige NBA.

Srbski zvezdnik še naprej ostaja na vrhu lestvice Kia MVP Ladder, na kateri novinar in poznavalec Michael C. Wright razvršča kandidate za osvojitev tega najprestižnejšega individualnega priznanja.

Dončić Jokić Kakšna podpora! Šport Veliki zvezdnik NFL-a povedal, kdo je pravi MVP, Dončić se mu je takole zahvalil

Pred obračunom z Detroit Pistons, ki so ga košarkarji Dallasa prepričljivo izgubili, smo se spraševali, ali bi se Dončić glede na izvrstno formo in zmagovito serijo svojega moštva lahko pomaknil še mesto višje in na vrhu zamenjal Jokića, a zgodilo se je ravno nasprotno. Ne samo, da Dončić, ki je bil prejšnji teden drugi favorit za naslov MVP, na najnovejši lestvici ni prehitel Jokića, temveč je zelo nazadoval na tretje mesto!

Najnovejši seznam več možnosti za priznanje MVP pripisuje tudi košarkarju Oklahome City Thunder Shaiju Gilgeous-Alexandru. Ta se statistično gledano ne more primerjati s slovenskim asom, njegova prednost pa je v tem, da Oklahoma zaseda vrh zahodne konference.

Dallas je trenutno peti, kar Dončiću predstavlja veliko oteževalno okoliščino v troboju z Jokićem in Gilgeous-Alexandrom.

Ela Nala Milić Slavni priimek Šport Hči legendarnega slovenskega športnika bo izzvala Dončića

"Težka odločiev glede na zagon, ki ga ima Luka Dončić z zmagami in dih jemajočimi številkami, medtem ko je Gilgeous-Alexander izpustil šest od zadnjih devetih tekem. Kljub temu je SGA odigral tri tekme več od Dončića in ekipo neznancev popeljal med glavne kandidate za Zahodu. Kljub odsotnosti zaradi poškodbe je bila njegova lahkotnost spet vsem na očeh ob sredini zmagi nad San Antonio Spurs. Zvezdnik, ki blesti na obeh straneh igrišča, je od vrnitve dosegel 66 točke na dveh tekmah," je zapisal Wright.

Jokić Dončić NBA analitik Šport Povedal, kako bo glasoval, na prvo mesto za MVP-ja je postavil ...

"Težko bi spregledali, kako uspešen je bil Dončić med kaotično sezono za Dallas, ki je dobil 16 od zadnjih 18 tekem, vključno s sredino proti Miami Heat. Dončić je že v prvi četrtini dosegel 13 od skupno 29 točk. Ne bom oporekal, če imate Dončića na drugem mestu. Prehodil je težjo pot in prispeval več kot Gilgeous-Alexander, a je tudi igral ob bodočem članu hiše slavnih," je pomen Dončićevega glavnega pomočnila, Kyrieja Irvinga, izpostavil Wright.

Najnovejša lestvica je hladen tuš za moštvo Dallas Mavericks, ki je svojega prvega zvezdnika nedavno podprlo s kampanjo "Pravi MVP". Več o tem TUKAJ.

Luka Dončić Rivalstvo Šport Nowitzki spregovoril o Dončiću: "Tako sem jezen"

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 5
  • hudini 08:04 14.april 2024.

    Dokler bo izgubljal toliko žog ne more biti mvp

  • jakec1575 21:37 13.april 2024.

    doncic je v nba pripeljal nazaj zabavo, drazena petrovica. in dejansko je letos najboljsi po vseh kategorijah. in po razporeditvi meta po igriscu. gre za nerazumno pocetje glasovalcev.

  • Toma 13:51 13.april 2024.

    Donđić dole!