Šport > Košarka
19 ogledov

Dobili FF, izgubili Ilievskega

Navijači bodo najverjetneje na zaključnem turnirju v Stožicah lahko spodbujali v Žurnal24 main
Ljubljana bo od 19. do 21. aprila že četrtič v desetih letih gostila zaključni turnir (final four - FF) jadranske košarkarske lige. Informacija iz Stožic: Olimpija je v Barcelono odpotovala brez Vlada Ilievskega.

Čeprav si Union Ljubljana še ni zagotovila nastopa na finalnem turnirju, je vodstvo regionalne lige NLB v torek zvečer potrdilo novo dvorano v Stožicah kot prizorišče final foura oziroma zaključnega turnirja četverice. 

Union Olimpija se bo v četrtek ob 20.45 v Kataloniji zoperstavila Barceloni na zadnji tekmi letošnje Evrolige. Zmaji so v Španijo odpotovali brez prvega organizatorja igre Vlada Ilievskega, ki zadnje tri dni čuti bolečine v hrbtu, zato se je strokovni štab Uniona Olimpije odločil, da mu ni treba tvegati.

Obudite spomin na navijaško norišnico ob zmagah nad Panathinaikosom in CSKA.

Prestolnica Slovenije je najprestižnejši dogodek v regionalni ligi gostila že v uvodnih dveh sezonah 2001/02, ko je Olimpija osvojila svoj edini naslov doslej, in 2002/03 ter nato še v sezoni 2007/08. Vodstvo regionalne lige je prepričano, da je ta čas Ljubljana košarkarsko najbolj vroče mesto, saj je košarkarsko vzdušje v mestu v zadnjih mesecih na zelo visoki ravni ter ima slovenska prestolnica z novo dvorano Stožice na voljo vse pogoje za izvedbo še enega velikega spektakla, ki bo zanesljivo na vsako tekmo privabil več kot deset tisoč ljubiteljev košarke. Kot so sporočili na uradni spletni strani lige NLB, bo polfinale v torek, 19. aprila, medtem ko je veliki finalni obračun načrtovan v četrtek, 21. aprila.

"Resnično je pravi trenutek, da Ljubljana prevzame organizacijo zaključnega turnirja lige NLB. Smatramo, da je to s spletom okoliščin dobre igre Olimpije, atmosfere, ki vlada, in zanimanja za košarko pravi trenutek. Predvsem pa je piko na i dala nova dvorana, ki je vedno polna, in tudi tokrat bodo slovenski navijači enemu od slovenskih klubov lahko pomagali priti na tron. Kot zdaj kaže lestvica, se na zaključnem turnirju obeta nastop dveh slovenskih klubov," je bil zadovoljen generalni direktor regionalne košarkarske lige NLB Roman Lisac. Ob Olimpiji je v igri za F4 še Krka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.