Šport > Košarka
4684 ogledov

Dončić brez zadržkov: "Se opravičujem, a tole je bilo za en drek!"

luka dončić goran dragić Reševalni pas/Twitter
Slavljenec Luka Dončić je na tekmi z Miami Heat prišel do pomembnega spoznanja.

Slovenski derbi lige NBA z Lukom Dončićem in Goranom Dragićem v glavnih vlogah se ni iztekel po željah Dallasa, ki je v American Airlines Areni klonil s 118:126. 

Goran Dragić Slovenski obračun Šport V slovenskem dvoboju v Miamiju isti zmagovalec kot lani

Dončić, ki je na dan obračuna z nekdanjim reprezentančnim kapetanom dopolnil 21 let, je tekmo odigral z zvitim palcem na levi roki, kar je ohromilo njegovo igro. Kljub bolečinam je All-Star teksaškega moštva stisnil zobe, saj ni želel razočarati več kot 2500 slovenskih navijačev, ki so si na Florido prišli ogledat medsebojni obračun dveh najboljših slovenskih košarkarjev.

Dončić tokrat ni bil tisti pravi, kar se je odražalo tudi na njegovi statistiki. Sicer je v 38 minutah dosegel dvojnega dvojčka (23 točk, 10 podaj, 4 skoki), vendar je zadel le 41-odstotkov metov iz igre (7/17) in zgrešil vseh šest poskusov za tri točke (0%). Bolj natančen je bil na črti za proste mete, kjer je zadel vseh devet metov (100%). Imel je precej težav pri nadzorovanju žoge, kar je imelo za posledico kar šest izgubljenih žog.

Luka Dončić Dragić/Dončić II Šport Američani ostali odprtih ust

"Se opravičujem za grde besede, a danes sem igral za en drek," je bil razočaran Dončić. "To nisem bil jaz. Iz tega se moram nekaj naučiti in gremo naprej," je dodal.

Med tekmo je priše tudil do pomembnega spoznanja o pomenu njegovega palca. "Nisem mogel uloviti žoge. Nisem vedel, da je palec tako pomemben, dokler nisem mogel normalno prijeti žoge. Težko je bilo," je pojasnil.

Dragić, ki je tudi tokrat zaigral v vlogi rezervista, je v 32 minutah in pol dosegel 16 točk, štiri skoke in pet podaj ob le 38,5-odstotnem metu iz igre (5/13) in le 14-odstotnem metu za tri (1/7). Zadel je pet od osmmih prostih metov (62,5%) in izgubil eno žogo.

Miami Heat (37-22) zasedajo četrto mesto v vzhodni konferenci, Dallas Mavericks (36-24) so sedmi na zahodu.

dončić dragić Pozdrav Šport Na ameriški avtocesti napis v slovenščini
Komentarjev 1
  • anton55 17:52 29.februar 2020.

    Pod kakšnim pritiskom igra je odličen s svojo stabilno miselnostjo.