Šport > Košarka
2205 ogledov

V slovenskem dvoboju v Miamiju isti zmagovalec kot lani

Goran Dragić twitter
V Miamiju dvoboj najboljših slovenskih igralcev pred kopico rojakov.

Košarkarji Miamija sodijo med najboljše ekipe v ligi NBA na domačem parketu, a je Vročica v zadnjem času nekoliko popustila v formi, na zadnjih desetih dvobojih so Goran Dragić in kolegi dobili le tri tekme. Tokrat so se pomerili z Luko Dončićem in Dallasom, dvoboj pa si je tako kot lani, ko je Dragić zablestel s trojnim dvojčkom (23 točk, 12 skokov in 11 asistenc), ogledalo vsaj 2.000 Slovencev.

Dončiću zadnji medsebojni dvoboj med obema ekipama zagotovo ni ostal v dobrem spominu, na tekmi v Dallasu je odigral samo dve minuti, nato pa je s parketa odšepal zaradi poškodbe gležnja. Luka je tokratno tekmo seveda začel v prvi peterki, na drugi strani je Dragić kot običajno v igro vstopil s klopi.

V uvodnih minutah je sicer blestel Tim Hardaway Jr., ki je dosegel prvih osem točk Dallasa, na drugi strani je uspešno odgovarjal Jimmy Butler. Po košu in dodatnem prostem mestu slednjega so domači na polovici prve četrtine povedli z 18:13. Luka je bil nenatančen pri metih iz igre, svoji prvi dve točki je dosegel iz prostih metov za 20:21. Pred tem je na parket stopil tudi Dragić.

Luka se je bolj kot metom, v prvi četrtini je vrgel le trikrat proti košu, posvetil asistencam. Igrišče je zapustil po slabih minutah igre, ob tem pa zbral po dve točki in skoka ter štiri asistence. Dragić je je v drugo četrtino vstopil z dvema točkama, ulovljeno žogo in dvema podajama. Prvih 12 minut se je sicer končalo z izidom 31:31.

Ob polovici druge četrtine so si domači z delnim rezultatom 10:0 priigrali devet točk prednosti. Z lepo asistenco je nalet domačih začel Dragić.

Dončić je po vrnitvi na teren dosegel koš iz igre, uspešno pa je izvedel tudi štiri proste mete. Z zadnjima dvema je Dallas približal na 55:60, do konca polčasa pa je ostalo še sedem sekund. Domači so žogo spravili v roke Dragiću, ta je stekel do tekmečeve trojke in zadel za osem točk naskoka. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je v prvih dveh četrtinah v svojo statistiko vpisal devet točk, eno manj je zbral Dončić. Ta je vsaj po gestah sodeč imal precej težav s poškodovano roko (met iz igre 1/7).

Dončić je na začetku tretje četrtine zadel iz igre in k temu dodal še uspešen prosti met, a je nato grdo zgrešil še svoj četrti poizkus za tri točke. Prednost domačih je narastla že na 12 točk, a jo je nato zmanjšal mladi slovenski zvezdnik. Ta je ob tem zahteval še prekršek, ki ga ni dobil, je pa zato na drugi strani parketa dobil tehnično napako zaradi ugovarjanja. 

Luka je nekoliko popravil met iz igre, po njegovih prostih metih pa se je štiri minute pred koncem tretje četrtine na semaforju izpisal rezultat 74:81. Najbolj zaslužen, da so Mavericks ostali v igri je bil sicer Seth Curry, ki je odlično zadevak trojke (4/5). Ko je izza črte zadel še Kristaps Porzingis in nato dodal še zabijanje, so domači vodili le še za točko. Latvijec in Curry se še nista ustavila, vsak od njiju je zadel še po en met za tri točke in gostje so povedli z 91:87. 

Dragić je bil edini, ki je pri Miamiju zadel iz igre, po enem uspešnem prostem metu Bama Adebayja pa so domači zaostajali za tri točke 24 sekund pred koncem četrtine. Dončić je prevzel odgovornost in s prodorom pod koš zadel za 93:88.  

Dragić je bil na začetku zadnje četrtine na parketu, Dončić je sedel na klopi. Gogi se je kot prvi vpisal med strelce v zadnjih 12 minutah, zadel je oba prosta meta, nato pa so njegovi soigralci zadeli še tri trojke. Z delnim izidom 11:0 je Miami tako povedel z 99:93. Rick Carlisle je vzel minuto odmora, ki pa ni pomagala. Po novem košu domačih za 101:93 je strateg Dallasa še enkrat zahteval odmor.

V igro je hitro moral poslati Dončića, Porzingisa in Curryja. Slednji je hitro nanizal pet točk za 98:104. Nato je Porzingis dobil tehnično, ker je ugovarjal po dosojeni osebni napaki, Dragić pa je s košem domače znova popeljal do +9.

Dallasu se je ustavilo v napadu, Miami pa je izkoriščal proste mete, ki so mu bili dosojeni. Povedel je s 115:101. S trojko je odgovoril Curry. V zadnji dve minuti so gostje vstopili z -8, Dončić je na trojki poiskal Porzingisa, ki pa ga je z odlično obrambo zaustavil Adebayo. Dončić je minuto kasneje zadel za 113:120, Mavericks pa so z dobro obrambo prišli še do žoge. Sledil je poizkus Kleberja za tri točke, ki bi lahko goste pripeljal le na štiri točke točke zaostanka, a Nemec ni bil natančen.

Po hitri osebni napaki je dva prosta meta zadel Adebayo, Porzingis pa je ob deseti asistenci Dončića s trojko znižal razliko na 116:122. Po Dragićevi asistenci je zabil Andre Iguodala, Luka pa je dosegel zadnji koš Dallasa na tekmi. Tekma se je končala z izidom 126:118.

Pri zmagovalni ekipi je 26 točk dosegel Butler, 24 Robinson, po 16 pa Kendrick Nunn in Dragić. Slednji je zbral še štiri skoke in pet asistenc. Pri Dallasu je dosežek kariere s 37. točkami uspel Curryju, 24 točk in 13 skokov je zabeležil Porzingis, Dončić pa 23 točk, štiri ulovljene žoge in 10 podaj.

Komentarjev 1
  • sam50 08:38 29.februar 2020.

    A tokrat nič o zgodovinskih potezah ....

Sorodne novice