Šport > Košarka
8007 ogledov

Slovenci bodo v Miamiju pivo pili ceneje

dončić dragić Reševalni pas/Twitter
V noči s petka na soboto bodo oči slovenske športne javnosti uprte na parket American Airlines Arene v Miamiju.

Prihajajoči konec tedna bo NBA dogajanje na jugu Floride spet v znamenju navijačev s sončne strani Alp. Prvič v letošnji sezoni se bosta namreč srečala Goran Dragić v dresu Miami Heat in Luka Dončić v vrstah Dallas Mavericks.

goran dragić Spektakularno Šport Dragić vrgel rokavico Dončiću, kdo je dal lepšega?

Že v lanski sezoni je dvoboj slovenskih zvezdnikov v Miamiju poskrbel za množično selitev ljubiteljev košarke v ZDA, letos ni drugače.

Iz pisarn franšize Miami Heat so sporočili, da je bilo iz Slovenije za tokratno srečanje kupljenih okrog 1.000 vstopnic. Veliko zainteresiranih pa si je dragoceni listič papirja priskrbelo tudi z odkupom od lastnikov sezonskih vstopnic, kar je v ZDA povsem legalno in običajno. Skupno naj bi srečanje spremljalo približno 2.000 slovenskih privržencev igre pod obročema.

American Airlines Arena | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

American Airlines Arena lahko na košarkarskih tekmah sprejme 19.600 duš.

Najnižje cene vstopnic v redni prodaji v "rdeči coni" znašajo 20 dolarjev (17,6 evra), v parketu bližji "zeleni coni" pa 30 dolarjev (26,3 evra). Vrednost vstopnice pa je seveda drobiž v primerjavi s cenami potovanja in nastanitve, o čemer smo podrobno pisali že lani.

American Airlines Arena Dončić & Dragić Šport Slovenska invazija na Florido

Lani, ob premiernem NBA snidenju Dragića in Dončića, je na stotine Slovencev na Florido odpotovalo s pomočjo Facebook skupine, ki jo je organiziral Miha Pogačar. Kar se je začelo kot skupina prijateljev za ogled tekme, se je končalo kot prava invazija v Miami.

Miami | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar je med lansko in letošnjo tekmo registriral turistično agencijo Po svetu in prek nje je na tokratni obračun spet odšlo veliko ljudi. Že lani je navezal neposreden stik s franšizo Heat in omogočil otrokom, ki so v Miami odpotovali s pomočjo njegove Facebook skupine, da so ob prihodu na parket pozdravili igralce obeh ekip. Letos bodo šli še korak dlje.

"Preko nas je kupilo karto za tekmo 360 ljudi," nam je iz Miamija sporočil Pogačar. "Organizirali smo tudi izbor pevca himne in 20 otrok, ki bodo med petjem ob njem na parketu (Anthem Buddies, op. a.). Dvakrat po 25 naših otrok bo pozdravilo igralce pred tekmo oziroma ob polčasu. Poskrbeli pa smo še za zbor pred tekmo s popustom na pivo za slovenske navijače," je razkril. 

Pogačar je dodal, da za 23. in 24. marec načrtuje še podoben dogodek v Dallasu, v okviru katerega pa ne bo moč videti le Dončića na delu proti Houston Rockets, ampak tudi Anžeta Kopitarja v dresu Los Angeles Kings na gostovanju pri Dallas Stars.

dragić dončić Spektakel Šport Kakšna čast! Na obračunu med Dragićem in Dončićem bo himno zapel... Slovenec!

Košarkarsko srečanje med Miamijem in Dallasom s petka na soboto po srednjeevropskem času bo pomembno za obe moštvi. Vročica je na četrtem mestu v vzhodni konferenci, a so ji tik za petami Philadelphia 76ers in Indiana Pacers. Telički so sedmi v zahodni konferenci, toda od četrtega ali celo tretjega mesta jih ne loči veliko.

Dončić v letošnji sezoni na tekmo povprečno dosega 28,7 točke, 9,6 skoka in 8,7 asistence v malce manj kot 33 minutah na parketu. Dragić v malce več kot 28 minutah povprečno dosega 16,3 točke, tri skoke in pet asistenc na srečanje.

Komentarjev 1
  • Tupamaros 07:54 28.februar 2020.

    Da dodam malo heca, Dončič je dvakrat več "vreden" od Dragića. Ima na dresu dve 7.

Sorodne novice