Šport > Košarka
2261 ogledov

Dončić do lepe serije, prvi strelec in podajalec Teličkov

Luka Dončić Ben Simmons Reševalni pas/Twitter Luka Dončić v akciji proti Benu Simmonsu.
Na Kitajskem sta se znova pomerila Dallas in Philadelphia, tokrat so do zmage prišli košarkarji iz Teksasa.

Luka Dončić se je na Kitajskem z Dallasom še enkrat pomeril s Philadelphio. Tudi tokrat je tretji izbor letošnjega NBA nabora začel v prvi peterki moštva iz Teksasa in s trojko dosegel tudi prvi koš na pripravljalni tekmi. Mlademu Slovencu je v prvih petih minutah dvoboja sicer uspela lepa serija metov za tri točke, zadel je vse tri poizkuse in bil tako najzaslužnejši za vodstvo Teličkov.

Po nekaj menjavah, pri Dallasu znova nista zaigrala Dirk Nowitzki in DeAndre Jordan, so 76-ers prevzeli pobudo in predvsem po zaslugi nezaustavljivega Joela Embiida (20 točk že v prvem polčasu) zanesljivo povedli. Dončić se je po vrnitvi na parket posvetil predvsem asistencam, do polčasa pa že zbral lepe številke. Z 11 točkami in petimi asistencami je bil v prvih 24 minutah dvoboja prvi strelec in podajalec svojega moštva.

Že na začetku tretje četrtine je Dallas ujel tekmece, pred zadnjim delom igre pa je bil rezultat izenačen na 86:86. Slovenski najstnik je v tretjem delu svojo statistiko oplemenitil z novimi štirimi točkami in tako že prišel do osebnega rekorda na tekmah proti NBA ekipam, obe letošnji je odigral proti Philadelphiji, kot 16-letnik pa se je v dresu madridskega Reala meril z ekipo Oklahoma City Thunder in zbral tri točke. 

V zadnji četrtini so na obeh straneh priložnost za dokazovanje večinoma dobili košarkarji, ki si še poskušajo zagotoviti igranje v rednem delu lige NBA. Uspešnejši so bili rezervisti Dallasa, ki so prišli do zmage z 115:112. Philadelphia je imela nekaj sekund pred zadnjim piskom sirene še met za tri točke, ki pa ni bil uspešen.

Dončić je na parketu univerzitetne dvorane v Shenzhenu pred 17.396 gledalci odigral 26:01 minute in je bil najbolj učinkovit igralec svoje ekipe. Tekmo je končal kot najboljši strelec Dallasa s 15 točkami, točko manj je zbral J.J. Barrea. Slovenec je k drugi zmagi na treh pripravljalnih tekmah dodal še štiri skoke in pet podaj, enako število asistenc je pri Teličkih zbral še Dennis Smith Jr. Pri 76-ers je Embiid dosegel 29 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice