Šport > Košarka
18222 ogledov

Dončićeva navada povzroča sive lase šefom v Dallasu

luka dončić dallas mavericks Dončić ima odlično pogajalsko izhodišče.
V Dallasu se dobro zavedajo, v čem je glavna težava njihovega zvezdniškega novinca.

Mladi slovenski košarkar Luka Dončić ima nekaj težav s prilagajanjem na ameriški način igre. Po pisanju ameriškega spletnega portala Sportsday.dallasnews.com so evropski košarkarski sodniki precej bolj prizanesljivi glede sojenja korakov, kar bi v prihajajoči sezoni lahko povzročalo preglavice 19-letnemu Slovencu.

rick carlisle Črna pika Šport Trener izpostavil Dončićevo edino slabost
Dončić, aktualni dobitnik nagrade za najkoristnejšega igralca Evrolige (MVP), je celo življenje igral v Evropi, zato je evropski stil košarke del njegove košarkarske identitete. Mladi zvezdnik je na prvih tekmah v dresu novega delodajalca navdušil z iznajdljivostjo, podajami in zrelostjo, precej manj navdušujoče pa je bilo število izgubljenih žog. V 60 minutah igralnega časa jih je namreč zapravil kar osem.

Polovica izgubljenih žog je bila posledica korakov, katere naj bi mu v Evropi pogosto spregledali. "Ali mislite, da je NBA prizanesljiva glede sojenja korakov? Poglejte si tekmo Evrolige in ugotovili boste, da NBA ni tako slaba," pišejo ameriški novinarji in poudarjajo, da ima Dončić velik potencial, vendar ga čaka sila zahtevna naloga.

"Ko si vajen celo življenje igrati po evropskih pravilih, se je težko prilagoditi," poudarjajo na omenjenem spletnem portalu in med "neopravičljive" napake mladega Slovenca dodajajo še štiri zgrešene trojke na pripravljalni tekmi s Philadelphio 76ers ter zgolj polovično uspešnost s črte za proste mete.

goran dragić luka dončić NBA Šport Tako visoko kotirata Slovenca

"Luka je zanimiv košarkar. Podaje za hrbtom in podobne reči so super, kadar gre ekipi dobro. Eno od žog je podal nekomu iz druge vrste. To bo treba popraviti," je Dončićeve poteze komentiral trener Rick Carlisle in dodal: "Privaja se na drugačna pravila glede sojenja korakov v ligi NBA. V Evropi jih drugače interpretirajo. V dveh tekmah so mu jih piskali trikrat ali štirikrat. Moral se bo prilagoditi," je dodal trener.

"Evropo bodo morali izbiti iz njega."

Sportsday.dallasnews.com

Komentarjev 3
  • izy 07:28 09.oktober 2018.

    Boljš Dončič kot katerikoli politik!

  • Avatar skeptik
    skeptik 14:36 08.oktober 2018.

    Lahko kakšen dan mine brez članka o Dončiču? Marsikdo v SLO se trudi in je super odličen, pa o njem niti besede.... Res ste že dolgočasni z enimi in istimi facami.

Sorodne novice