Šport > Košarka
9385 ogledov

Prvi izbor NBA drafta zasenčil tudi Dončića

deandre ayton Reševalni pas/Twitter
Bahamski košarkar se je navijačem predstavil z dvojnim dvojčkom.

Bivši selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je opravil krst kot prvi trener v ligi NBA. Njegov ekipa Phoenix Suns je doma izgubila proti Sacramentu, odlično partijo, tudi njegovo prvo v ligi NBA, pa je prikazal prvi izbor letošnjega nabora Deandre Ayton.

rick carlisle Črna pika Šport Trener izpostavil Dončićevo edino slabost

Dvajsetletni Ayton, ki je junija na naboru prehitel Luko Dončića in Marvina Bagleyja III, je dosegel 24 točk ter zbral deset skokov, tri blokade, podajo in ukradeno žogo. 

"To je bilo zelo zabavno. Med pripravami sem trdo delal, da bi dosegel pravo formo za igranje v ligi NBA. Koši so mi vlivali dodatno energijo," je povedal prvi nabor drafta. 

"Mislim, da se je zelo angažiral. Tudi v obrambi se je dobro znašel," je novinca pohvalil Kokoškov, ki je pripravljalno tekmo izkoristil za uigravanje manj izkušenih igralcev. "Imamo tri mlade košarkarje in prednost pripravljalnih tekem je v tem, da lahko igrajo in se učijo iz napak. Namenoma sem jih pustil na igrišču, da vidim, če lahko tekmo pripeljejo do konca," je dodal nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance.

Goran Dragić bo naslednjo pripravljalno tekmo igral danes proti Charlotte Hornets, Dončić pa se bo znova predstavil v petek, ko se bo njegov Dallas v Pekingu pomeril s Philadelphio 76ers.

Pred letošnjim naborom lige NBA sta bila glavna favorita za prvi izbor Luka Dončić in DeAndre Ayton. Čast je pripadla slednjemu, medtem ko je bil Dončić izbran kot tretji. Košarkarja prav tako prednjačita na seznamih favoritov za novinca sezone 2018/2019. Po napovedih televizijske mreže EPSN ima večje možnosti slovenski košarkar.
 

Visoka pričakovanja Šport Dončić povozil prvi izbor NBA drafta, izid zgovornejši od besed   deandre ayton Glavni rival Šport Bahamski velikan se požvižga na Dončića: "Jaz bom prvi izbor!"
Komentarjev 2
  • izy 06:54 03.oktober 2018.

    Podobno igra kot Kevin Garnet včasih. Mehka rokca.

Sorodne novice