Šport > Košarka
1685 ogledov

Dončiću se obeta zajetna minutaža

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Mladi zvezdnik Dallas Mavericks navdušuje na treningih svoje ekipe.

Luka Dončić bo v noči na nedeljo debitiral v dresu Dallas Mavericks, ko se bo njegova ekipa v okviru priprav na prihajajočo sezono severnoameriške lige pomerila z moštvom Beijing Ducks.

Po poročanju ameriških medijev se trener teličkov Rick Carlisle še ni odločil, kako bo minutažo porazdelil med svoje varovance, razkril pa je, da bo Dončiću namenil kar nekaj minut.

Slovenski košarkar je v ligo vstopil kot tretji nabor letošnjega drafta lige NBA. Izbralo ga je moštvo Atlanta Hawks, a ga je nato po predhodnem dogovoru prepustilo Dallas Mavericks, kjer je 19-letnik združil moči z najboljšim evropskim košarkarjem vseh časom Dirkom Nowitzkim.

Dončić v teh dneh pospešeno trenira pred uvodnim testom s kitajsko ekipo. Na enem od zadnjih treningov je pilil svoj met iz skoka in znova dokazal, da ima nadvse mirno roko. Zadel je 14 od 19 metov z razdalje, kar znaša 74 odstotkov.

V Dallasu so danes še bolj prepričani, da jim je z nakupom Dončića sekira padla v med. O tem pričajo besede novinarja in analitika lige NBA Shamsa Charanie, ki pravi: "Dallas verjame, da ima košarkarja z večjim potencialom in bolj raznolikim repertoarjem od Steva Nasha. V Dončiću vidijo vsestranski talent, ki lahko igra več različnih položajev, podobno kot je to počel Steve Nash s svojimi 190 centimetri. Dončić je soliden dvometraš, ki ima višino in sposobnost igrati vsaj tri položaje," je prepričan Charania.

Steve Nash je dvakratni MVP lige NBA, osemkratni udeležec All-Star vikenda, trikratni član prve peterke, petkratni najboljši podajalec lige in štirikratni član (rekord!) elitnega kluba 50-40-90.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice