Šport > Košarka
2275 ogledov

Takšen pečat je v Madridu pustil Dončić

luka doncic florentino perez Epa Luka Dončić in Florentino Pérez.
Predsednik Reala Florentino Pérez je Luko Dončića postavil ob bok velikanoma madridskega kluba.

Florentino Pérez, prvi mož nogometne in košarkarske institucije iz Madrida, se je na tradicionalnem zboru visokih predstavnikov kluba zahvalil trem legendam, ki so v lanski sezoni odigrale ključno vlogo pri dvojni evropski klubski kroni kraljevega kluba.

Pérez se je zahvalil nekdanjemu trenerju Zinedinu Zidanu, dolgoletnemu prvemu zvezdniku nogometnega moštva Cristianu Ronaldu ter seveda slovenskemu asu Luki Dončiću, ki se je pri rosnih 19 letih okitil z nazivom najboljšega košarkarja v Evropi ter se podal onkraj luže, kjer bo kariero nadaljeval v ligi NBA.

dennis smith Pohvale dežujejo Šport "Ko sva z Lukom skupaj, v glavnem zmagujeva"

"Cristiano Ronaldo je najboljši strelec v zgodovini našega kluba in pravi naslednik Alfreda Di Stefana. V devetih letih je ustvaril precedens. O njegovi kariero se bodo pogovarjale generacije. Z Realom je osvojil 16 lovorik ter zabil 451 golov na 438 tekmah. Osvojili je štiri zlate žoge in tri zlate čevlje. Ronaldo je referenca za vse, ki nosijo naš dres, in za vse, ki sanjajo, da ga bodo nosili v prihodnosti," je napadalca Juventusa prehvalil Pérez.

Nato je prišel na vrsto Zidane, ki se je v Madridu najprej proslavil v vlogi nogometaša, kasneje pa na trenerski klopi spisal še eno zgodovinsko poglavje. "Zidane je prav tako eden naših največji predstavnikov. Kot trener se je zapisal med velikane kluba. V samo dveh letih in petih mesecih je osvojil devet lovorik, od tega tri zaporedne lige prvakov, kar ni uspelo še nikomur doslej. Zidane je legenda Reala. Tako kot za Ronalda tudi zanj velja, da bo Real vedno njegov dom," je povedal Pérez, nato pa pozornost preusmeril k slovenskemu čudežnemu dečku, ki je v španski prestolnici zrasel v enega najboljših igralcev na svetu.

"Še posebej moram omeniti mladega košarkarja, ki se je klubu pridružil pri 13 letih in bo Real Madrid za vedno nosil v svojem srcu. Pri nas je dozorel kot igralec in kot človek. Z Realom je osvojil vse, kar se osvojiti da, zdaj pa začenja novo poglavje v ligi NBA, potem ko je pri komaj 19 letih postal najboljši košarkar v Evropi," je zaključil predsednik kraljevega kluba.

luka dončić Kapo dol! Šport Čustveno slovo Luke Dončića

Florentino Perez | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 3
  • Lovebites8 09:56 24.september 2018.

    ŽJ in uredniki,za posrat ste.Hebal cas doncic,nimamo vsi obsesije nanj.A odvajal je ze danes,ŽJ?Sami pedrajsli,ki ne morejo enega dneva brez tega mulota.