Šport > Košarka
6655 ogledov

Dončić: Še vedno ne morem verjeti

luka dončić Print Screen
Mladi slovenski košarkar se bo v prihajajoči sezoni lige NBA moral dokazati v novi vlogi.

Košarkarska ekipa iz Teksasa Dallas Maverics je ob tradicionalnem medijskem dnevu podrobneje predstavila glavne akterje za sezono 2018/2019, v kateri se bo v najmočnejši košarkarski ligi na svetu preizkusil tudi Luka Dončić.

Devetnajstletni slovenski košarkar naj bi v prihajajoči sezoni igral na položaju krilnega centra, čeprav je bil pri Real Madridu, s katerim je lani osvojili evroligaško krono in se polastil naziva za najkoristnejšega igralca lige (MVP), vajen igrati na položajih branilca oziroma krila. Tudi vloga krilnega centra mu sicer ni povsem tuja, občasno je na tem mestu igral v slovenski reprezentanci.

Trener Dallasa Rick Carlisle v vlogi prvega oganizatorja igre vidi Dennisa Smitha, položaj branilca bo pripadel Wesleyju Matthewsu, krilo pa bo igral Harrison Barnes. Prvi center bo DeAndre Jordan.

Legendarni Dirk Nowitzki se bo v prihajajoči sezoni moral zadovoljiti z vlogo rezervista.

dirk nowitzki Zanimivo Šport Dončićev klub sprejel odločitev glede Nowitzkega

"Še vedno ne morem verjeti. Igrati v moštvu s takšno legendo, kot je Dirk Nowitzki, je zares dober občutek," je v pogovoru z ameriškimi novinarji povedal slovenski košarkar in dodal: "Dirk je izjemen. To je njegova 21. sezona. Noro. Ko je prišel v ligo, se jaz sploh še nisem rodil."

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

O dosedanji izkušnji z življenjem onkraj Atlantika je Dončić dejal: "Doslej je bilo super. Tukaj sem že tri tedne. Za mano je nekaj dobrih treningov. Spoznal sem soigralce, trenerje in osebje."

Potem ko je s košarkarskimi veščinami osvojil staro celino, bo moral zdaj začeti z ničle. "NBA je na drugem nivoju. Zame je vse novo. Tukaj igrajo sami superzvezdniki. Ni lahko. Treba se bo prilagoditi," je povedal mladi zvezdnik, ki ga nekateri strokovnjaki vztrajno primerjajo z nekdanjim mentorjem Gorana Dragića. "To mi je všeč. Steve Nash je dvakratni MVP lige NBA. Jaz sem vedno spremljal LeBrona Jamesa, ki je moj idol."

V prihajajoči sezoni lige NBA bo nosil številko 77. "Sedmica je bila zasedena," je svojo izbiro pojasnil slovenski košarkarski as.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice