Šport > Košarka
4857 ogledov

Dončić Dirku, soigralcem in navijačem narisal nasmešek

luka dončić NBA.com/Twitter
Pri Teličkih so vse bolj prepričani v dobro sezono.

Navijači Dallasa so pred novo NBA sezono vedno bolj optimistični. Čeprav je bil klub v minuli sezoni daleč od končnice, pa tokrat pristaši Teličkov verjamejo, da bo Dallasu uspel vsaj preboj med osem najboljših ekip zahodne konference. Glavni razlog za optimizem so predstave Luke Dončića na treningih

Med tistimi, ki jim je slovenski najstnik narisal nasmešek zadovoljstva na lica, je tudi legendarni Dirk Nowitzki. "Luka je vsak dan v dvorani z ostalimi fanti in izgleda res izjemno. Je branilec z velikim telesom, dobro se giblje, dobro meče na koš, neverjeten pa je pri podajah. Že zdaj na treningih podaja med nogami, za hrbtom ... Mislim, da bomo vsi v naslednjih letih, ko bo še napredoval, uživali v njegovih potezah. Zabavno ga je gledati," je o predstavah Slovenca na internih treningih dejal slavni Nemec.

Pri Dallasu so še posebej pozorni na Dončićevo sodelovanje z Dennisom Smithom mlajšim, ki je kot rookie navduševal v minuli sezoni. "Navdušeni smo nad Luko in njegovim sodelovanjem z Dennisom," je za mavs.com dejal predsednik košarkarskih operacij v klubu Donnie Nelson in dodal: "Gre za dva mlada fanta na zunanjih položajih, za ogenj in led komponenti. Mislim, da bosta resnično dobro sodelovala."

S takšnim mnenjem se strinja tudi veteran Devin Harris, ki je igro 20-letnega Smitha in 19-letnega Dončića primerjal z delovanjem dobro naoljene mašine. "Mislim, da se že začenjata čutiti na parketu. Luka je velik talent, mnogo stvari počne odlično. Vem, da bo Dennis v tej sezoni moral več igrati brez žoge, na to se navaja, mi pa mu pri tej tranziciji poskušamo pomagati. Od minule sezone je še atletsko napredoval, s tema dvema je pred nami zabavna sezona."

luka dončić Dončićev trener Šport "Zaradi njega vam bo žal, če ne boste imeli kart"

“Menim, da je le nebo meja za Dončića in Dennisa, ko igrata skupaj. Mislim, da bomo odlično delovali. Dennis je zelo eksploziven, Luka pa je podajalec, igra z nekaj več kontrole. Prepričan sem, da bosta resnično dobro sodelovala, veselim se že tega, da bosta v prihodnosti igralsko rastla eden ob drugem. Upam, da bo to trajalo še dolgo, dolgo časa," pravi Nowitzki.

Drugi razlog za zadovoljstvo v klubu predstavlja prihod enega boljših centrov lige. DeAndre Jordan je bil v letih 2014 in 2015 najboljši skakalec NBA lige, v letih 2015 in 2016 je bil izbran v najboljšo obrambno petorko tekmovanja, leta 2016 tudi v prvo peterko lige, lani pa je bil izbran v All-Star ekipo. "Slišal sem, da je v odličnem stanju, izgubil je kilograme in je pripravljen na igro. Pričakujemo odlično sezono, DeAndre se bo dobro vklopil," je še menil Nowitzki, ki je kljub zvezdniškemu statusu pripravljen vstopati v igro s klopi. 

V petek se bodo Dončić in soigralci uradno predstvili medijem (Media Day), od 22. do 28. septembra bo potekal uradni trening kamp, 29. pa bo odigrana prva pripravljalna tekma. Uradno se bo sezona za Dallas začela 17. oktobra, ko bo moštvo iz Teksasa gostovalo v Arizoni pri Phoenixu. Tega vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. 

dirk nowitzki Dirk Šport Legendarni Dončićev soigralec pripravljen biti zgolj rezerva
Komentarjev 1
  • Lovebites8 08:46 20.september 2018.

    Kreteni driskasti,ni dneva,da en dan ne bi pisali o tem doncicu,tudi ce slucajno ne gre srat.En idiot je obseden s tem pamzem in to ne pomeni,da smo tudi mi.

Sorodne novice