Šport > Košarka
37956 ogledov

Dončić umiral od smeha pod obročem Denverja: "Ne vem, če se zavedate ..."

Luka Dončić Print Screen
Luka Dončić ni mogel verjeti, kako se je razpletla tekma med Dallasom in Denverjem.

Košarkarji Dallas Mavericks so prišli do izredno pomembne zmage v boju za neposredno uvrstitev v končnico. Pred domačimi gledalci so s košem ob izteku igralnega časa premagali branilce naslova in eno najboljšh ekip letošnje NBA sezone Denver Nuggets (107:105).

Luka Dončić Nora zmaga Šport Dončić z noro trojko izenačil, nato se je po metu Irvinga le prijel za glavo

Veliki junak srečanja je postal Kyrie Irving, ki je v zadnjem napadu na srečanju, za katerega so imeli Teksašani na voljo samo 2,8 sekunde, z levo roko zadel t.i. "floater" prek Nikole Jokića in poskrbel, da se je Dallas v razmerju zmag in porazov izenačil s Phoenix Suns.

Mavsi so z izkupičkom 39 zmag in 29 porazov zdaj na sedmem mestu zahodne konference. V končnico se neposredno uvrsti šest ekip.

Ob zmagovitem košu Irvinga je dvorano American Airlines Center zajela evforija. Tudi Dončić je komaj verjel svojim očem, saj se je ob zvoku sirene naprej prijel za glavo in se nato začel nenadzorovano krohotati pod obročem Denverja.

Že hip zatem je stekel k soigralcem in se njimi veselil velikega uspeha.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

"To je neverjetno. Ne vem, če se ljudje sploh zavedajo, kako zahteven je takšen met z nedominantno roko. Že to, da si je sploh pripravil priložnost. Mislim, da še nikoli nisem videl česa tako posebnega," je bil navdušen slovenski košarkarski as, ki je vpisal dvojni dvojček s 37 točkami in 10 skoki, dodal pa je še tri podaje in dve ukradeni žogi.

"Kyriejev met je bil neverjeten. Nisem mogel verjeti, preprosto nisem mogel. Meni ne bi uspelo. Navdušen sem. Kot sem že rekel, Kyrie je poseben. Res je poseben," se je smejalo Dončiću.

"V Kyrieja zaupamo. Vselej ko dobi žogo, bodite pozorni na to, kaj se bo zgodilo, in uživajte," je po tekmi dejal center Dallasa Dereck Lively in dodal: "Videl sem veliko izjemnih metov, a ta je bil najboljši."

Irving je razkril, da je sposobnost zadevanja košev z levo roko rezultat trdega dela. "Včasih eno uro zapovrstjo na treningu delam na stvareh, povezanih z levo roko. Kot bolj nizkorasel branilec moraš delati na čim več različnih zaključkih. To je nekaj, kar sem začel že kot otrok," je pojasnil zvezdnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice