Šport > Košarka
41894 ogledov

Dončić spet "pljuval" pred kamerami, to vprašanje pa ga je naravnost navdušilo

Reakcija Luke Dončića Profimedia
Dončić je bil po tretji zmagi nad Minnesoto dobro razpoložen, a kljub temu precej umirjeno poudarjal, da delo kljub vodstvu s 3:0 še ni dokončano.

Nobena ekipa v ligi NBA še ni nadoknadila zaostanka z 0:3, kakšen občutek vam to daje. "Niti ne govorite o tem (še pred tem je vraževerni Dončić dvakrat "pljunil" preko leve rame), toda občutek je izjemen. Moramo razmišljati o naslednji tekmi, odigrati z enako mentaliteto. Ne bodo se kar tako predali, tako da se moramo pripraviti na naslednjo tekmo. Razmišljati moramo le o naslednji tekmi," je modro in smelo na vprašanje novinarja na novinarski konferenci po tekmi odgovoril Luka Dončić.

"V četrto tekmo moramo iti, kot da je rezultat v seriji 0:0, saj se ne bodo kar tako predali," je še pojasnil Dončić na enega od naslednjih vprašanj.

Ljubljančan je bil s 33 točkami skupaj s Kyriejem Irvingom (prav tako 33) prvi strelec tretje tekme finalne serije zahodne konference. Dallas je zdaj tako le zmago oddaljen od uvrstitve v veliki finale, kjer Dončić do letos še ni zaigral. Spregovoril je tudi o poškodbi Derecka Livelyja, za katerega še ni jasno, ali bo lahko po hudem udarcu v vrat oz. glavo nastopil na četrti tekmi. "Jasno je, da je odličen igralec in da ga bomo pogrešali, če ne bo mogel igrati, toda moramo ohraniti mentaliteto, da nekdo drug vstopi namesto poškodovanega igralca," je bil odločen Dončić. 

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Smo majhna država, toda imamo izjemne športnike v celi državi," je Dončić med drugim pokomentiral tudi zadnji uspeh Tadeja Pogačarja, ki je včeraj osvojil Giro. 

Prav zadnje vprašanje na novinarski konferenci pa je Dončića najbolj navdušilo, celo tako, da je zmagoslavno dvignil roke v zrak (glej fotografijo zgoraj). "Imel si pet ukradenih žog in eno blokado, kaj te je pripeljalo do takšnih obrambnih akcij, kot si jih prikazal nocoj," se je glasilo vprašanje enega od novinarjev.

"Poskušal sem le vnesti energijo v našo ekipo. V tretji četrtini se je odprlo Anthonyju Edwardsu in morali smo ga nekako ustaviti, tako da sem poskusil vnesti veliko energije v obrambni polovici, kar nam bo prinašalo zmage," je vse skupaj pokomentiral Dončić.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • dare326 17:59 28.maj 2024.

    Je rekel, da tako pljuvamo v Sloveniji. Ne drži. Tako pljuvajo vraževerni srbijanci in tega se je lahko naučil samo pri njih. Mogoče pri babi v N.Gorici.

  • Ender3 11:16 27.maj 2024.

    Bolan prispevek..!

  • linlina 11:07 27.maj 2024.

    Luka Dallas:Minnesota 3:0