Šport > Košarka
13860 ogledov

Dončićev soigralec v ljubljanske nepremičnine vložil pol milijona evrov

Dunajska 5ka petka Ruski car naselje soseska Sono arhitekti
Slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić, ki si je tekom letošnjega evropskega prvenstva v Nemčiji garderobo delil tudi s prvim zvezdnikom reprezentance Luko Dončićem, se v jeseni svoje kariere podaja tudi v nepremičninske posle.

Novico, da se Zoran Dragić podaja v svet nepremičnin, so v javnost poslali pri spletnem časopisu Finance, kjer so še pojasnili, da bo v Ljubljani za Bežigradom v znanem blokovskem naselju Ruski car v dveh ločenih projektih v približno dveh letih zraslo novih 200 stanovanj. V enega od projektov je vpeta tudi Zlatarna Celje.

Slovenski košarkar Zoran Dragić, trenutno član ljubljanske Cedevite Olimpije, pa bo investiral v projekt "Bežigrajska petka", za katerega skrbi podjetje Sindrom. Gradilo bo stanovanja za gostilno Ruski car, šlo naj bi za kar pet stanovanjskih blokov, projetku pa se je kot soinvestitor letos poleti pridružil tudi znani slovenski košarkar Zoran Dragić. V projektu naj bi bilo zagotovljenih 92 novih stanovanj, ki jih Ljubljana krvavo potrebuje. Projekt Zlatarne Celje bo prinesel 140 stanovanj, ugotavljajo pri Financah

"Novogradnja Bežigrajska petka bo nizkoenergetski, nadstandardni večstanovanjski objekt, ki bo poosebljal bivanje v modernem stanovanjskem naselju, ki nima obremenjujoče koncentracije stanovanj in sledi smernicam trajnostne gradnje. Projektantski biro Sono arhitekti d.o.o. je s snovanjem objekta ujel moment trenutne želje kupcev po sodobnem modernem bivanju. Novogradnja bo zagotavljala visok standard zasebnosti, luksuznega bivanja, varnosti in dostopnosti do infrastrukture ter zelenih površin," o projektu piše na spletni strani podjetja Roni nepremičnine, ki bo skrbelo za prodajo stanovanj.

gradbišče Zelena luč Slovenija Pri Ruskem carju dve 11-nadstropni stolpnici, kmalu še 5 nižjih blokov

Kot dodajajo pri Financah, je danes 33-letni Zoran Dragić, sicer brat NBA-jevca Gorana Dragića, sodeč po izpisih Ajpesa podjetju Sindrom posodil slabih 460.000 evrov. "Iz posojilne pogodbe je razvidno, da je v podjetje vstopil v sklopu zavarovanja posojila za čas trajanja posojilnega razmerja. Na vprašanje, zakaj se je odločil za posojilo in ali se mu zdijo nepremičnine trenutno dobra naložba, nam Dragić prek SMS-sporočila ni odgovoril," so še zapisali pri Financah. 

Zoran Dragić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • Ender3 19:45 15.november 2022.

    Kdor že ima, pametno vloži in oplementi. Drugi pa, sploh ne vedo od kot jim izvor ali ga plemenitijo s preprodajo.

  • kapibara1 18:11 15.november 2022.

    Bedastoće pišete..! Vložil pol miljona evrov... - to je 500 tisoč € kar košta vsako malo bolj fensi-luksuzno stanovanje.. Pišete 100% Bedarije