Šport > Košarka
2042 ogledov

Dončićev tekmec en dan reprezentant, nato sledila odpoved

Marvin Bagley
Ameriška reprezentanca še naprej izgublja košarkarje.

Svetovno prvenstvo v košarki se bo začelo 31. avgusta, ameriška izbrana vrsta pa slabe tri tedne pred tekmovanjem še nima dokončnega seznama nastopajočih. Kot zadnji je odpovedal Marvin Bagley III., ki je bil na naboru lige NBA leta 2018 izbran kot drugi, tik pred Luko Dončićem.

Košarkar Sacramenta si je sicer ob koncu sezone prislužil uvrstitev v najboljšo peterko novincev, na pripravah ameriške izbrane vrste pa je kot član ekipe, ki je bila na treningih nasprotnik pravi reprezentanci, tako navdušil selektorja Gregga Popovicha, da ga je ta premestil na seznam udeležencev prvenstva, ki ga bo gostila Kitajska. A mladi zvezdnik se je po dnevu zahvalil za izkazano čast in odpovedal sodelovanje, saj se želi v miru pripraviti na novo sezono lige NBA.

Američani, ki so pred svetovnim prvenstvom še vedno favoriti, bodo v Azijo poslali precej premešano postavo. Popovich je na prvotni seznam uvrstil 35 košarkarjev, kar 30 med njimi je odpovedalo udeležbo na SP. Med tistimi, ki so se bili pripravljeni odzvati, sta tudi dva igralca, ki pa sta vprašljiva zaradi poškodb. Kyle Lowry ima težave s pred nekaj časa operiranim palcem na roki, Marcus Smart pa ima težave s stegensko mišico.

Na trenutnem seznamu se nahaja 16 košarkarjev, 12 jih bo odpotovalo na prvenstvo, 48 ur pred začetkom tekmovnja morajo reprezentance objaviti dokončno listo nastopajočih. V igri za nastop na SP ostajajo Harrison Barnes, Jaylen Brown, De'Aaron Fox, Joe Harris, Kyle Kuzma, Brook Lopez, Lowry, Khris Middleton, Donovan Mitchell, Mason Plumlee, Smart, Jayson Tatum, P.J. Tucker, Myles Turner, Kemba Walker in Derrick White.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.