Šport > Košarka
805 ogledov

Dončićevi kolegi na pomoč ljudem, ki so ostali brez dela

luka dončić lebron james Reševalni pas/Twitter
Košarkarji v ligi NBA so priskočili pomagali tistim, ki so zaradi koronavirusa ostali brez službe.

Ekipa Golden State Warriors se je javno med prvimi odzvala na prekinitev vseh aktivnosti v ligi NBA in za osebje, ki skrbi za delovanje njegove dvorane ter je zaradi prepovedi javnih prireditev brez dela ter plačila, namenilo milijon ameriških dolarjev ali okrog 900.000 evrov.

Tudi milijarder Mark Cuban, lastnik Dallas Mavericks, kjer igra slovenski zvezdnik Luka Dončić, je skupaj s partnerji sklenil dogovor, da se pokrijejo plače delavcev v American Airlines Areni za obdobje, ko ne bo tekem NBA.

luka dončić Video Šport Če je bilo to vse, je bilo veličastno!

Med igralci se je med prvimi s podobno odzval grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je 100.000 dolarjev (90.000 evrov) namenil za osebje dvorane Fiserv Forum, kjer njegov Milwaukee Bucks naslednjih 30 dni ne bo igral. 

Tudi igralec Cleveland Cavaliers Kevin Love je v ta namen obljubil 100.000 dolarjev. "Sedaj moramo stopiti skupaj. V teh težkih časih želim pomagati ljudem, ki so naredili moje življenje in življenje moje družine boljše," je pojasnil 25-letnik.

Podobno pa se je odzval tudi mladi zvezdnik Zion Williamson, ki je dejal, da bo pokril vse plače, ki bi jih sicer dobilo osebje dvorane Smoothie King Center, kjer igra njegov Pelicans iz New Orleansa. Tam se številni še niso pobrali na noge po uničujočem hurikanu Katrina leta 2005.

Martin Walsh Neizogibno Šport Zgodilo se je prvič v 124-letni zgodovini

Podobne akcije so nato sledile v drugih ekipah NBA in tudi v severnoameriški hokejski ligi NHL, med drugim v ekipah Pittsburgh Penguins, Anaheim Ducks, San Jose Sharks in Toronto Maple Leafs.

Komentarjev 1
  • jaki 11:37 14.marec 2020.

    Buovski, zdej se pa že ustav s tem Dončičem. Dam si ga prpel!