Šport > Košarka
33 ogledov

Doživljenjska prepoved obiska tekem

rudy hernandez EPA
Vodstvo košarkarske Evrolige je strogo obsodilo ravnanje dveh navijačev Žalgirisa, ki sta po tekmi proti Real Madridu napadla španskega košarkarja Rudyja Fernándeza, zato jima je izreklo doživljenjsko prepoved obiskovanja tekem. Vročekrvneža, ki sta bila med napadom pod vplivom alkohola, sicer zatrjujeta, da sta le branila ponos Litve.

Napad se je zgodil po koncu dramatične tekme med Real Madridom in Žalgirisom, ki so jo gostje iz Španije dobili po podaljšku (105:104). Zloglasna dvojčka, ki pripadata skupini najbolj gorečih navijačev Žalgirisa, sta po tekmi fizično obračunala z nekdanjim košarkarjem Portland Trail Blazers Rudyjem Fernándezom. Oblasti so ju kmalu po incidentu aretirale, njun prvi odziv po prihodu iz zapora pa se je glasil: ''Rudyja bi morala udariti še močneje.''

Vodstvo Evrolige se je zato odločilo, da jima izreče doživljenjsko prepoved obiskovanja tekem najmočnejše košarkarske lige na stari celini. ''Evroliga se je odločila, da doživljenjsko prepove obisk tekem bratoma Naurisu in Normundsu Maciusu, kar vključuje vse evroligaške in pokalne tekme, ki potekajo pod okriljem organizacije,'' so zapisali v uradni izjavi. ''Agresivneža sta bila aretirana, identificirana in sta predmet preiskave,'' še dodajajo. Žalgiris bo moral zaradi incidenta plačati 25 tisoč evrov kazni. Klub si je relativno nizko kazen zagotovil z zglednim sodelovanjem pri iskanju storilcev.

Zamero do Hernándeza naj bi navijača litovske ekipe kuhala vse od poraza v Madridu, ko je Real v podobno napetem obračunu pred domačimi navijači slavil s 75:74. Španski košarkar se je med tekmo preprival s številnimi košarkarji Žalgirisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.