Šport > Košarka
51 ogledov

Dragić: Govorice niso resnične

goran dragić miami heat Profimedias
V zadnjih dneh so se v ZDA razširile govorice o prestopu slovenskega zvezdnika Gorana Dragića iz Miamija v Sacramento. A očitno od tega ne bo nič. Trener Miamija Erik Spoelstra je osebno sporočil Dragiću, da prestop trenutno ni mogoč.

"Prišel je do mene in mi dejal, da govorice niso resnične," je Goran Dragić povedal ameriškim medijem, ki so se v preteklih dneh razpisali o njegovi selitvi iz Miamija v Sacramento.

"To ni njegova naloga in cenim, da mi je to povedal. Rad imam Miami in klub, zato upam, da bom čim dlje ostal tukaj. Zavedam pa se tudi, da nas čaka veliko sprememb. To je pač posel. Trenutno lahko delam le to, kar počnem najbolje - igrati košarko na parketu," je dejal 30-letni Dragić pred prijateljsko tekmo v Charlottu, ki jo je Miami izgubil z 88:96. Dragić ni igral, Beno Udrih pa je za Miami nastopil osem minut in dosegel dve točki.

V Miamiju so se letos zgodile velike spremembe. Ekipo sta zapustila Dwyane Wade in Luol Deng, Chris Bosh pa je moral zaradi zdravstvenih težav končati z igranjem košarke. Teža kluba je padla na pleča Gorana Dragića in mladega centra Hassana Whitesidea in tako je Miami iz ekipe za vrh lige NBA zdrsnil med povprečneže. Zato v Miamiju že razmišljajo o sezoni 2017/18 in v tem pogledu je Dragić ključna figura.

Njegova letna plača znaša 18 milijonov dolarjev - pogodbo ima do konca sezone 2018/19, kar pomeni, da bi Miami z njegovim odhodom ter 'odpisanimi' 25 milijoni dolarjev, kolikor je služil Bosh, razširil tako imenovani 'salary cup' oziroma limit za plače za dobrih 42 milijonov dolarjev. Po sezoni bi tako kot prostega igralca lahko pripeljal zveneče ime.

Govorice so sicer bile, da bi Miami za prestop Dragića v Sacramento dobil dva igralca - Rudyja Gayja in Darrena Collisona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.