Šport > Košarka
16 ogledov

Dragič in Sonca začarani v tretji četrtini

goran dragić EPA
Goran Dragić je s Phoenix Suns gostoval pri košarkarjih Orlando Magic. Gostitelji so v tretji četrtini povsem zasenčili Sonca in jim nasuli 40 točk, kar je bilo odločilno za končno zmago z 115:94. Končno so se zmage veselili Los Angeles Lakers.

Phoenix je na polčas v Orlandu odšel z 10 točkami prednosti, nato pa doživel potop. Magic so tretjo četrtino dobili z rezultatom 40:20 in jim prizadejal drugi poraz v treh uvodnih tekmah nove sezone košarkarske lige NBA.

Prvi organizator Sonc Goran Dragič tokrat ni bil pri metu, saj je od 12 poskusov iz igre zadel le petkrat, trojke je metal 1:5. Slovenski reprezentant je zbral še osem podaj, tri skoke in ukradel eno žogo, izgubil pa pa tri žoge.

Je pa sonce končno posijalo Los Angeles Lakers, ki so po uvodnih treh porazih proti Detroit Pistons končno vknjižili prvo zmago. Jezerniki so bili boljši z 108:79. Trije uvodni porazi so pomenili najslabši start za moštvo iz Los Angelesa po letu 1978 in to kljub temu, da so poleti v svoje vrste pripeljali dva zvezdnika lige NBA Dwighta Howarda in Steva Nasha. Zadnji je zaradi poškodbe manjkal in bo z igrišč odsoten vsaj še teden dni. Howard je Detroitu pri zmagi nasul 28 točk, Metta World Peace jih je dodal 18. Moštvo iz Kalifornije je že v prvi četrtini nasprotniku pobegnilo za 21 točk. Prvi zvezdnik ekipe Kobe Bryant je zbral 15 točk in sedem skokov.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks : Philadelphia 76-ers 100:84

Toronto Raptors : Minnesota Timberwolves 105:86

Orlando Magic : Phoenix Suns 94:115
(Goran Dragić: 12 točk, tri skoke, osem asistenc, ukradena žoga v 34:32 minute za Phoenix)

Oklahoma City Thunder : Atlanta Hawks 95:104

Los Angeles Lakers : Detroit Pistons 108:79

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.