Šport > Košarka
11 ogledov

Parker ob zvoku sirene

Tony Parker Žurnal24 main
Francoz Tony Parker je v domači dvorani AT&T Center v Teksasu odločil tekmo severnoameriške lige NBA med moštvoma San Antonio Spurs in Oklahoma City Thunder, ko je ob pisku sirene zadel za zmago domačih s 86:84.

V ponovitvi finala zahodne konference je Tim Duncan k zmagi prispeval 20 točk in osem skokov, Tony Parker pa 14 točk in 11 podaj.

Francoski zvezdnik je najprej manj kot pol minute do konca tekme zadel izenačujočo trojko, nato pa ob pisku sirene s kakšnih sedmih metrov še odločilni koš za zmago, s čimer je Oklahomi pokvaril uvod v sezono. "Vedel sem, da moram hitro vreči na koš, saj bodo kmalu 'na meni' trije fantje. Vedel sem tudi, da moram zadeti, saj druge priložnosti ne bo. Malo sreče mi je uspelo," je o dramatičnem koncu tekme povedal Parker. To je druga zmaga zapored za ostroge, saj so teksaški košarkarji na svoji prvi tekmi sezone ugnali New Orleans.

Prvi strelec lige NBA Kevin Durant je za goste dosegel 23 točk in 14 skokov, Russell Westbrook, ki je skupaj z Durantom kot član ameriške reprezentance na olimpijskih igrah v Londonu avgusta osvojil zlato, pa je za Oklahomo dodal 18 točk.

Na sporedu lige NBA bi morala biti še tekma med Brooklyn Nets in New York Knicks v milijardo dolarjev vredni obnovljeni dvorani Barclays Center, a je bila preložena zaradi čiščenja posledic orkana Sandy. Iz lige NBA so sporočili, da bo tekma po novem na sporedu 26. novembra.

Liga NBA, izidi:
San Antonio Spurs : Oklahoma City Thunder 86:84

Brooklyn Nets - New York Knicks (preloženo zaradi orkana Sandy)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.