Šport > Košarka
13 ogledov

Miami slavil na derbiju; Lakers izgubili doma

Cole James LeBron Miami Heat Boston Celtics NBA Reuters
Branilci naslova prvakov košarkarske lige NBA, ekipa Miami Heat, so v noči na sredo prepričljivo začeli sezono. Miami je bil s 120:107 boljši od Boston Celtics. Cleveland Cavaliers so s 94:84 premagali Washington Wizards, edini poraz pred domačimi gledalci pa so utrpeli igralci Los Angeles Lakers, ki so z 91:99 izgubili proti Dallas Mavericks.

Aktualni prvaki lige Miami Heat so v American Airlines Areni prepričljivo premagali Boston Celtics s 120:107. LeBron James in ekipa so pred tekmo uradno prejeli šampionske prstane, potem pa pokazali, zakaj so bili v minuli sezoni najboljši. Dwayne Wade je dosegel 29 točk, James jih je dodal 26 in k temu še deset skokov, Ray Allen pa je v premiernem nastopu v dresu Miamija svoji nekdanji ekipi natresel 19 točk. Novinec v moštvu Rashard Lewis je dosegel deset točk. V dresu gostov je Paul Pierce zbral 23 točk, Rajon Rondo 20 točk in 13 podaj, Brandon Bass pa 15 točk in 11 skokov.

"To je bil večer poln čustev za vse naše igralce in celotno ekipo. Vesel sem, ker smo tako pomemben dan nadgradili z zmago," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

kobe bryant | Avtor: EPA EPA
Pokrpani Bryant ni bil dovolj

Cleveland je do zmage v Quicken Loans Areni pred 20.562 gledalci prišel na krilih Kyria Irvinga z 29 točkami in šestimi skoki, novinec Dion Waiters je dodal 17 točk, Tristan Thompson 12 točk, deset skokov in pet podaj, Anderson Varejao pa devet točk, 23 skokov in devet podaj. Pri gostih, ki so nastopili brez poškodovanih Johna Walla, Kevina Seraphina in Neneja, sta bila najučinkovitejša Jordan Crawford z 11 točkami in petimi podajami ter Emeka Okafor z desetimi točkami in sedmimi skoki.

Dallas Mavericks so v Staples Centru gostovali brez poškodovanega Dirka Nowitzkega in Los Angeles Lakers premagali z 99:91. Slednjim ni pomagal niti Kobe Bryant, čeprav so ga zdravniki pravočasno "pokrpali" po poškodbi desnega stopala. Bryant je v 35 minutah dosegel 22 točk, Pau Gasol je dodal 23 košev in 13 skokov, Dwight Howard pa 19 točk in deset skokov. Dallasu je do zmage pomagalo kar šest košarkarjev z dvoštevilčnim izkupičkom točk. Največ so jih prispevali Darren Collison, ki jih je dosegel 17, Brandan Wright 14, O.J. Mayo pa 12.

Slovenca Beno Udrih in Goran Dragić še nista igrala. Slednji bo s Phoenix Suns drevi gostil Golden State Warriors, Udrih pa bo z Milwaukee Bucks v noči na soboto gostoval pri Boston Celtics.

Liga NBA:
Los Angeles Lakers : Dallas Mavericks 91:99
Cleveland : Washington Wizards 94:84
Miami Heat : Boston Celtics 120:107

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.