Šport > Košarka
141 ogledov

"Nakupovalna mrzlica" v NBA

Jeremy Lin Reuters
Najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu, NBA, je zajela "nakupovalna mrzlica", saj si klubi ustvarjajo ekipe za prihodnjo sezono. Jeremy Lin morda iz New Yorka, Dwight Howard se ozira za alternativami.

Jeremy Lin naj bi bil po navedbah New York Daily Newsa precej jezen na vodstvo svojega kluba New York Knicks, saj mu po njegovem mnenju niso pravočasno ponudili pogodbe, ampak so to storili šele, ko so Houston Rockets pristopili s svojo ponudbo za košarkarja azijskih korenin.

Tako se je Lin z Raketami že dogovoril za štiriletno pogodbo, ki bi mu v prvih dveh letih navrgla 10,2 milijona dolarjev, v naslednjih dveh pa še nadaljnjih 18,6 milijona, skupno torej 28,8 milijona zelencev v štirih sezonah. Letos je Lin v New Yorku zaslužil "zgolj" 788 tisoč dolarjev, v 35 obračunih pa je povprečno dosegal več kot 14 točk in 6 podaj na tekmo. Zablestel je predvsem v februarju, ko je na devetih izmed desetih tekem dosegel vsaj 20 točk.

Toda Knicksi, ki imajo pravico čakati in kasneje odgovoriti na ponudbe drugih franšiz, so že zagotovili, da bodo izenačili višino plače s tisto, ponujeno iz Teksasa. Čeprav si po izgubi našega Gorana Dragiča, ki je odšel v Phoenix Suns, pri Raketah še kako želijo kakovostnega branilca, se to očitno z Linom ne bo uresničilo. Knicksi so sicer že podpisali pogodbe s starim znancem Marcusom Cambyjem in izkušenim branilcem Jasonom Kiddom, blizu sklenitve sodelovanja s klubom iz velikega jabolka pa sta tudi J.R. Smith in Steve Novak.

Houston išče okrepitve

Medtem so Houston Rockets aktivni tudi pri trgovanju z drugimi klubi. Tako se omenjajo možnosti menjav, v katere bi bili vključeni igralci iz Houstona, Orlando Magic in Los Angeles Lakers. Rakete naj bi bile v igri tako za opcijo, ki bi k njim pripeljala Dwighta Howarda, kot za opcijo, ki bi Supermana vodila v L.A., v Teksas pa bi prišel Andew Bynum.

"Tržnica" se je začela

V preteklih dneh so se Jezerniki že okrepili z nekdanjim "mentorjem" Gorana Dragiča, Stevom Nashem, odmeval pa je tudi nepričakovan prestop Raya Allena iz Boston Celticsov k prvakom lige NBA, k ekipi Miami Heat. Mirnejši spanec imajo lahko tudi navijači Mrežic, ki se bodo poslej sicer namesto New Jersey Nets imenovali Brooklyn Nets, saj je njihov prvi zvezdnik Deron Williams le dobro uro po dvigu moratorija na prestope v ligi NBA, oznanil novico, da je podpisal novo petletno pogodbo, s katero bo zaslužil 98 milijonov dolarjev.

Komentarjev 2
  • To Maš 12:25 09.oktober 2012.

    oziroma zakaj je članek od julija na naslovki? nč več ne razumem

  • To Maš 12:24 09.oktober 2012.

    Ljubčki zlati, lahko se zagrebete v pesek od sramu. Oziroma avtor članka z današnjim datumom. Sicer prav iz glave datuma ne vem, toda novica v celoti že kar malo zaudarja po plesnivem. Zgoraj napisano je namreč znano že vsaj mesec, ...prikaži več a bi si upal trditi, da je že kar več kot dva. Poleg tega, da vam odkrijem Ameriko, ki je do sedaj očitno še niste poznali. Dwight Howard je tudi že vsaj mesec in pol do dva član LA Lakers. Prav tako je Jeremy Lin že globoko član Hustona. Pa dobro jutro. Danes je torek 9. oktober 2012.