Šport > Košarka
21 ogledov

Dragič izgubil petič zapored

Goran Dragič Reuters
Igralci Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA v gosteh premagali Phoenix Suns s 97:94; slovenski reprezentant Goran Dragić je v 41. minutah dosegel 15 točk, po štiri skoke in ukradene žoge ter dve podaji. To je že peti zaporedni poraz Phoenixa.

Phoenix je zabeležil peti zaporedni poraz v nizu. O.J. Mayo je za Dallas dosegel 23 točk, tudi odločilni met 35 sekund pred koncem dvoboja. Goran Dragić, ki je zadel le pet od 14 metov, je zgrešil 'polaganje' v zaključku. V zadnjih 19 sekundah so gostje z osmimi zaporednimi prostimi meti, po štiri sta zabeležila Vince Carter in Darren Collison, prišli do zmage. Brandan Wright in Collison sta dodala po 16 točk za zmagovalce, Chris Kaman pa 15 točk, kolikor jih je zbal tudi Markieff Morris, ki je ujel tudi zanj rekordnih 17 žog.

Tekmo so zaznamovale tudi poškodbe, saj so predčasno dvoboj končali Kaman (zvin gležnja) in Shawn Marion (dimeljska vez) v ekipi Dallasa ter P.J. Tucker (poškodba kolena) in Jermaine O'Neal (poškodba očesa) v ekipi Phoenixa. Tekmo je zaznamovalo tudi geslo, da klub vrne denar za vstopnice, če gledalci ne bodo uživali v večeru. Po porazu Phoenixa ni bilo poročil, koliko košarkarskih privržencev je v resnici to tudi storilo.

V Miamiju je v derbiju vzhodnega dela lige Raymond Felton zadel šest od 18 trojk New Yorka za prvi poraz Miamija v domači dvorani v tej sezoni. Vročica, branila naslova prvaka, je pred tem zmagala na osmih tekmah v svoji dvorani. Lebron James je za domače dosegel 31 točk, 10 skokov in devet podaj, za goste pa sta bila najučinkovitejša Felton s 27 točkami in Steve Novak (18).

Liga NBA, Izida:
Phoenix Suns : Dallas Mavericks 94:97
(Goran Dragić 15 točk, po 4 skoki in ukradene žoge, 2 podaji v 41 minutah za Phoenix)

Miami Heat : New York Knicks 92:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.