Šport > Košarka
11 ogledov

Dragić izgubil v dvoboju z ekipo LeBrona Jamesa

Goran Dragić, Miami Heat Profimedias
Ekipa Cleveland Cavaliers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Miami Heat s 102:92, za poražene goste pa je slovenski zvezdnik Goran Dragić v prvi peterki in v 33 minutah in 36 sekundah zbral 11 točk, šest podaj in tri skoke.

Za Cleveland, ki je zmagovito začel sezono v svoji dvorani, sta bila najbolj učinkovita LeBron James z 29 točkami in Kevin Love s 24 točkami ter 14 skoki. V dresu Miamija sta v napadu največ pokazala Dwyane Wade s 25 točkami in Chris Bosh, ki jih je zbral 16. James je imel pred sezono bolečine v hrbtu, ki pa jo je zdravniška ekipa Clevelanda očitno že pozdravila. To je dokazal v dvoboju z Miamijem, ki katerim je leta 2012 in 2013 osvojil naslov prvaka, saj je zadel 13 od 19 svojih metov iz igre.

"Zavedam se, da nas želi Miami vreči s prestola, pa ne le oni. Ker smo aktualni prvaki vzhodnega dela lige nas želi premagati vsako moštvo ne glede na to, od kod prihaja. Tako današnja zmaga ne pomeni veliko, saj se je nova sezona šele začela in ne glede na preteklost mora naša ekipa začeti graditi iz ničle," je menil James. Zadovoljen je bil tudi Love, tudi zato, kjer njegova nedavno poškodovana rama zdržala vse napore. Dodal pa je, da prava testa prihajata v dvobojih s Chicagom in Memphisom, ki gojita najbolj čvrsto igro v ligi.

Dragić, ki je iz igre metal 3:9, zadel pa je vse štiri proste mete, je večino svojih točk dosegel v zadnjih dveh minutah tekme, ko je bil izid praktično že odločen; v prvih treh četrtinah je dosegel le dve točki. Najprej je v začetku predzadnje minute zadel svoja prva prosta meta (83:97), po prekršku Jamesa pa slabe pol minute pozneje še preostala za znižanje na 85:99. Po trojki v začetku zadnje minute je ukradel še žogo in nato v napadu položil žogo v obroč (90:102).

Odigranih še enajst tekem

Najbolj napet je bil obračun med ekipama Orlando Magic in Oklahomo City Thunder, ki je se po dveh podaljških končala z zmago slednje s 139:136. Russell Westbrook (48 točk) in Kevin Durant (43) sta dala ne le veliko večino točk svoje ekipe na tekmi, ampak tudi v odločilnem podaljšku, ko sta skupaj prispevala devet od 13 točk svoje ekipe. Durant, ki je bil že najkoristnejši igralec lige, je s tem dokazal, da je poškodba gležnja in noge, zaradi katere v prejšnji sezoni ni mogel igrati kar na 55 tekmah, že pozabljena.

Do zmag so prišli še Utah, Toronto, Detroit, Atlanta, Washington, San Antonio, Minnesota, Golden State, Sacramento in Phoenix

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.