Šport > Košarka
49 ogledov

Dragić o odnosu z Wadom

goran dragić
1/6
Youtube
Slovenski košarkar Goran Dragić je po koncu tekmovalne sezone ovrgel govorice, da naj bi bil v slabih odnosih s prvim zvezdnikom ekipe Dwaynom Wadom.

Goran Dragić je z uvrstitvijo v polfinale vzhodne konference, kjer so morali Miami Heat v sedmih tekmah priznati premoč Toronto Raptors, dosegel največji uspeh v svoji košarkarski karieri.

Upoštevajoč vse prepreke, s katerimi se je v pretekli sezoni srečevala ekipa s Floride, je za varovanci Erika Spoelstre zelo uspešna sezona, a tekmovalni Dragić si želi, da bi kljub zdravstvenim težavam nekaterih zvezdnikov naredili še korak dlje.

''Sam gledam približno takole. Če bi bili zdravi in bi dosegli to, kar smo, potem sezona bržkone ne bi bila uspešna, a glede na vse, kar se je dogajalo, je bilo zelo težko. V končnici smo izgubili našega glavnega orjaka Whitesida. Bilo je težko. Prebrodili smo težke trenutke, bilo je veliko vzponov in padcev, a še vedno imam občutek, da bi lahko premagali Toronto. Na žalost nam ni uspelo. Glede na vse poškodbe lahko trdim, da je za nami uspešna sezona. Vsi smo zelo tekmovalni in lahko rečem, da si želimo še boljšega izida. Naslednje leto bomo bolj zdravi in bolje pripravljeni,'' je v pogovoru z ameriškimi predstavniki sedme sile dejal Dragić in namignil, da namerava znova obleči dres slovenske košarkarske reprezentance, in to kljub očitnim željam Miamija, da bi se odrekel igranju za državni grb.

Dragić je v končnici zaigral drugič v karieri in prvič po letu 2010, ko je v dresu Phoenix Suns debitiral v tej fazi tekmovanja. Odigral je eno ključnih vlog pri uspehu Miamija, ki je nasprotnike premagoval s hitrim tempom in čvrsto obrambo. ''Gogi'' se v prihodnosti nadeja še hitrejše igre, ki mu je, kot vemo, pisana na kožo.

''Vedno se pogovarjamo in skupaj iščemo način, kako igrati še bolje. Bomo videli, kakšna bo ekipa prihodnje leto. Jaz rad igram hitro košarko, še posebej v drugem delu sezone. Po All-Star vikendu ekipe dosegajo več točk in igra se s hitrejšim tempom. Ne gre le zame, temveč za ekipo in vse ostale. Skupaj moramo poiskati rešitve in ustvariti sistem, ki bo ustrezal vsem.''

goran dragić dwayne wade | Avtor: Profimedias Profimedias
Novinarji so Dragića povprašali tudi o odnosu z Wadom, saj so se po tretji tekmi s Toronto Raptors v javnosti pojavile govorice, da naj bi med zvezdnikoma resno škripalo. To naj bi z odločitvijo, da Dragića v zaključku tekme posadi na klop, posredno potrdil Spoelstra. Trener je namigovanja ovrgel, zdaj pa je vse skupaj negiral tudi slovenski reprezentant.

''Jaz in D sva sezono zaključila dobro. Po All-Star premoru sva začela igrati bolje. Številke so pričele naraščati. Skozi celotno sezono nisva imela nobenih težav. Vedno sva se veliko pogovarjala, skupaj gledala videoposnetke in iskala način, kako lahko še izboljšava najino igro. Včasih se ujameš takoj, včasih potrebuješ več časa. Ob njem sem se počutil zelo udobno. Bil mi je v veliko pomoč. V zaključku sezono sva odigrala nekaj dobrih tekem. Vedno si želim imeti dober odnos z vsemi soigralci. Vedno bom hvaležen Dwaynu za vse, kar je naredil zame, ne samo v tej sezoni, temveč tudi v prejšnjih. Veliko sem se naučil od njega,'' je dejal Dragić.

Miami se ponaša z eno najboljših obramb v ligi NBA, a Dragić ne dvomi, da ima tako on kot ekipa še nekaj prostora za napredek. ''Ja in ne,'' je na vprašanje, ali se je v obrambi prelevil v drugačnega igralca, odvrnil Dragić. ''Ko igraš za ekipo s slabo obrambo, potem si v istem košu. Vedno sem imel enako željo po dobri igri v obrambi. Tukaj je sistem drugačen. Ekipe, za katere sem igral v preteklosti, obrambi niso posvečale toliko pozornosti. Še vedno menim, da lahko napredujem,'' je sklenil 30-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.