Šport > Košarka
3314 ogledov

Dragić obračunal z navijači svoje bivše ekipe! Pri Torontu besni

Goran Dragić Twitter/Goran Dragić
Goran Dragić se je nasmejal ob izpadu svoje bivše ekipe.

Goran Dragić je tekom svoje brezmadežne kariere veljal za izjemno spoštovanega ter zelo priljubljenega košarkarja, ki je pri vsaki ekipi, za katero je igral, vedno dal vse od sebe ter hitro pridobil navijače na svojo stran.

Nato pa je prišla na vrsto letošnja farsa s Toronto Raptors, ko je pred sezono ob razočaranju, da se ga je Miami tako odrekel, nekoliko nepremišljeno izjavil, da si ni želel prestopa v Toronto, saj bi raje igral za ekipo, ki se lahko bori za najvišja mesta.

Te izjave pa mu navijači edine kanadske ekipe v ligi NBA niso nikoli oprostili, njihovo sovraštvo do slovenskega organizatorja igre pa se je še povečalo, potem ko se je trener ekipe Nick Nurse odločil, da na Dragića po vsega nekaj tekmah (na katerih je bil eden izmed najboljših igralcev ekipe) ne računa več.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Do menjave v San Antonio (kjer pa je bil hitro odpuščen in je lahko podpisal kot prost igralec pogodbo z Brooklynom) so ga tako pri Torontu še vedno plačevali, medtem ko Dragić sploh ni več treniral z ekipo, opazili pa so ga kot navijača celo na tekmah Miamija.

Dragić je tako preko socialnih omrežij v zadnjih mesecih utrpel množične žalitve in grožnje s strani besnih navijačev Toronta, ki mu njegove epizode pri svoji ekipi nikakor niso mogli odpustiti.

Goran Dragić NBA Šport Tudi znova izjemni Dragić ni uspel rešiti Brooklyna

Vrhunec pa je vse skupaj doseglo v trenutku, ko je Dragićeva nova ekipa Brooklyn Nets bila pometena s strani Bostona v prvem krogu končnice, saj so socialna omrežja preplavile objave navijačev Toronta, ki so se norčevali iz Dragićeve izjave, da si želi igrati za ekipo, ki se bo borila za najvišja mesta, na koncu pa je Brookyln sezono zaključil še pred Torontom, ki je takrat še vedno držal nekaj malega možnosti za napredovanje v drugi krog.

V noči na petek pa je tudi Toronto zaključil svojo sezono že v prvem krogu končnice, saj je bila Philadelphia 76ers na šesti tekmi prepričljivo boljša s 132:97, s tem pa je tudi dobila serijo z rezultatom 4:2.

Dragić, ki je tekom dolge sezone moral trpeti številne žalitve, pa si je ob tem sramotnem porazu za kar 35 točk pošteno dal duška, saj je takoj po Torontovem izpadu na socialnih omrežjih objavil status, na katerem je dal s čustvenimi simboli vedeti, da se smeji do solz.

Seveda je njegova objava naletela na neodobravanje navijačev Toronta, ki so mu odgovorili s številnimi žaljivkami, predvsem pa so mu očitali, da naj utihne, saj so sami pred leti osvojili šampionski prstan, sam pa naj ne bi osvojil še ničesar.

A tudi na to je imel Dragić pripravljen odgovor, saj je delil še nepozabno fotografijo z Eurobasketa 2017, na kateri je našo reprezentanco popeljal do naslova evropskih prvakov, obenem pa se je še okitil tudi z naslovom MVP-ja turnirja. Obenem pa je navijačem Toronta s čutvenimi simboli dal še vedeti, da lahko zgolj utihnejo.

Komentarjev 1
  • Rajko Galun 19:24 29.april 2022.

    E moj Goran, z navijači se ne prepira. Nikoli!