Šport > Košarka
24 ogledov

Dragić prvi strelec Miamija

Dwyane Wade, Goran Dragić Profimedias
Moštvo Miami Heat je doživelo poraz v gosteh z 89:101 pri Boston Celtics.

Goran Dragić je bil tokrat z 21 točkami prvi strelec Miamija, a je v zadnji četrtini ostal brez dosežene točke. V svojo statistiko je vpisal še po pet skokov in asistenc. Dwyane Wade je zbral 19 točk, Hassan Whiteside pa je dodal 13 točk, 15 skokov in osem blokad. Vročica, ki je vodila z naskokom 12 točk na začetku prvega polčasa, preden je Boston vpisal niz 10-2, je vpisala še drugi zaporedni poraz. Miami je z 32 zmagami in 26 porazi četrto moštvo vzhodne konference.

V majici Bostona, ki je dosegel še deseto zaporedno zmago v domači dvorani, je Marcus Smart dosegel 15 točk in šest skokov, Jae Crowder in Evan Turner sta vsak dodala po 14 točk, Jared Sullinger pa je zbral 12 točk in ujel 12 odbitih žog.

Košarkarski večer v ligi NBA pa je bil znova v znamenju šova Stephena Curryja, ki je bil s 46 točkami najbolj zaslužen za zmago Golden State Warriors s 121:118 v podaljšku pri Oklahoma City Thunder.

Curry je dal odločilno trojko tik pred zvokom sirene v podaljšku. Aktualni najkoristnejši igralec lige NBA je na tekmi zadel 12 trojk, s čimer je izenačil rekord po številu trojk na eni tekmi, prav tako je še izboljšal svoj lastni mejnik po številu zadetih metov za tri točke v eni sami sezoni. V tej sezoni je zadel že impozantnih 288 trojk. Golden State, s statistiko 53-5, je z zmago postalo prvo moštvo, ki si je že zagotovilo mesto v končnici prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.