Šport > Košarka
73 ogledov

Dragić se je vrnil z zmago

goran dragić miami heat Profimedias
Miami je po podaljšku ugnal New Orleans. V ekipo Vročice se je po poškodbi vrnil Goran Dragić, ki je prispeval sedem točk, šest podaj in tri skoke.

Chris Bosh je zbral 30 točk in deset skokov, Dwyane Wade pa je dodal 19 točk k zmagi po podaljšku s 94:88. "To je bila grda tekma, obe ekipi sta igrali grdo, a v tej ligi moraš dobiti tako lepe kot tudi grde dvoboje," je po tekmi dejal Wade.

Goran Dragić se je vrnil po lažji poškodbi in na parketu prebil 40 minut. Zbral je sedem točk, tri skoke in šest podaj. Beno Udrih je v slabih 13 minutah zbral po štiri točke in asistence, v svojo statistiko pa je dodal še dva skoka.

Vročica je še devet minut pred koncem rednega dela vodila za 12 točk (68:56), a že štiri minute kasneje je bil izid izenačen na 70:70. Gostje so imeli v zaključku četrte četrtine tudi met za zmago, a je sicer odlični Anthony Davis (29 točk, 15 skokov) zgrešil. V podaljšku so domači hitro prišli v vodstvo in ga tudi znali zadržati.

Bojevniki slavili v ponovitvi lanskega finala

V ponovitvi lanskoletnega finala so košakarji Golden State Warriors premagali Cleveland Cavaliers z 89:83 in zabeležili 28. zmago v sezoni. Draymond Green je dosegel 22 točk in 15 skokov, najkoristnejši igralec na svetu Stephen Curry pa se jsustavil pri 19 točkah. Pri poražencih je s 25 točkami prednjačil LeBron James.

Chicago Bulls so na krilih Paua Gasola (21 točk) in Jimmy Butlerja (23 točk) premagali Oklahomo City Thunder, kjer je bil z 29 točkami najučinkovitejši Kevin Durant. Russell Westbrook je dodal 26 točk, sedem skokov in osem podaj.

Po sedmih zaporednih zmagah so izgubili košarkarji San Antonio Spurs, ki so morali priznati premoč Houston Rockets. Mož odločitve je bil James Harden, ki je v drugem polčasu dosegel 18 od skupno 20 točk.

Lokalni derbi v mestu angelov je pripadel Los Angeles Clippers, ki so s 94:84 ugnali jezernike. Chris Paul je prispeval 23, Blake Griffin pa 13 točk, temu pa dodal še 14 skokov.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : New Orleans Pelicans 94:88*
Dragić: 7 točk, 6 podaj, 3 skoki v 40:04 min.; Udrih: 4 točke, 4 podaje, 2 skoka v 12:52 min.

Oklahoma City Thunder : Chicago Bulls 96:105
Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 89:83
Houston Rockets : San Antonio Spurs 88:84
Los Angeles Lakers : Los Angeles Clippers 84:94

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.