Šport > Košarka
50 ogledov

Dragić poškodovan, Udrih odličen

beno udrih miami heat Profimedias
Goran Dragić zaradi bolečega zapestja brez tekme, Beno Udrih vskočil s 14 točkami.

Težav slovenskega košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića kar zlepa ni konec. Potem ko je bil na tekmi s Portlandom izključen zaradi dveh tehničnih napak, pri domačem porazu Miamija z Detroit Pistons (92:93) ni zaigral zaradi bolečega levega zapestja. S tem pa se je odprla priložnost za Bena Udriha, ki je zaigral prvi peterki ter zbral 14 točk.

Dragić ima številne težave s poškodbami oziroma bolečinami, bolečinam v levi nogi v predelu meč ter razbolelemu palcu na desni roki so se pridružile še težave z levim zapestjem, tako da so se v trenerskem štabu 45 minut pred tekmo z Detroitom odločili, da Ljubljančana prvič v tej sezoni ne bodo poslali na parket. Dragića zdaj čaka nekaj prazničnega počitka, vnovič pa bodo resnost njegovega zdravstvenega stanja preverili tik pred božično tekmo z New Orleansom.

Namesto poškodovanega Dragića je prvič v majici Miamija v začetni postavi zaigral Udrih, ki je pod obročema preživel 34 minut, 14 točkam pa je dodal še šest podaj in tri skoke. Najboljši v domači vrsti je bil sicer Chris Bosh z 20 točkami, Dwyane Wade je dal eno manj, Hassan Whiteside pa je 16 točkam dodal prav toliko skokov. Največ točk, 18, je pri Detroitu dosegel Reggie Jackson.

Miami je na tekmi vodil že za 18 točk, a ga je Detroit ujel, odločilni koš za zmago pa je v razburljivi končnici 55,5 sekunde pred koncem dosegel Kentavious Caldwell-Pope. Nato pa sta tako Wade kot Bosh zgrešila odprta meta na koš. Tekmo si je ogledal tudi nogometni zvezdnik Reala Madrida Cristiano Ronaldo.

Miami je s 16 zmagami in 11 porazi v razvrstitvi zahodne konference lige NBA izenačen s četrtouvrščeno ekipo Indiana Pacers. Pred Heat in Pacers so Toronto in Atlanta, oba imata razmerje med zmagami in porazi 18-12, ter vodilni Cleveland (18-7).

Na drugih tekmah je Philadelphia doma izgubila proti Memphisu z 90:104. Nekdanji Udrihov soigralec pri Grizlijih Španec Marc Gasol je vpisal 19 točk, Mike Conley pa jih je dodal 18 za zmago proti daleč najslabši ekipi lige, ki je vpisala še 11. zaporedni poraz. Sixers so podrli še en neslavni rekord, postali so prvo moštvo v ligi NBA, ki je na uvodnih 30 tekmah vpisalo 29 porazov.

Toronto je s 103:99 ugnal Dallas. DeMar DeRozan je prispeval 28 točk za Plenilce, Bismack Biyombo pa je vpisal dosežek kariere z 20 skoki. Los Angeles Lakers so na krilih Kobeja Bryanta, z 31 točkami je izenačil rekord sezone, s 111:107 slavili v Denverju. Jezerniki sicer še naprej z razmerjem 5-23 ostajajo na repu lestvice na zahodu, kjer vodi najboljša ekipa lige Golden State (26-1).

Izidi:

Philadelphia 76ers : Memphis Grizzlies 90:104
Miami Heat : Detroit Pistons 92:93
Toronto Raptors : Dallas Mavericks 103:99
Denver Nuggets : Los Angeles Lakers 107:111

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.