Šport > Košarka
40 ogledov

Dragić zadeval, podajal in odločil

Goran Dragić, Miami Heat Profimedias
Miami Heat je premagal Cleveland Cavaliers z 99:84. V dresu zmagovalcev je bil dobro razpoložen Goran Dragić, ki je 17 točkam dodal osem podaj.

Goran Dragić je že v prvem polčasu Clevelandu nasul 15 točk in tako izdatno pripomogel k vodstvu ob polčasu s 60:42. Gostje se nato v zadnjih dveh četrtinah niso več uspeli približati domačim. Z zmago so košarkarji iz Floride skočili tudi na prvo mesto Vzhodne konference (12:6), prehiteli so prav tokratnega tekmeca (13:7). Boljši izkupiček v ligi imata le branilec naslova Golden State (21:0) in San Antonio (17:4).

Po 19 točk sta prispevala Dwyane Wade in Tyler Johnson. Beno Udrih je za Miami dosegel dve točki. Za Cleveland, ki je igral brez LeBrona Jamesa, trener mu je namreč namenil počitek, je bil prvi strelec s 16 točkami Richard Jefferson.

James tako ne bo izpolnil enega od ciljev, ki ga še želi uresničiti - odigrati vseh 82 tekem v sezoni. Kot je priznal trener David Blatt, je bila odločitev njegova, prvi zvezdnik njegove ekipe pa je bil zaradi tega razočaran. So si pa obračuna nekdanje in zdajšnje ekipe štirikratnega najkoristnejšega igralca lige NBA ogledali filmski igralec Adrien Brody, teniška zvezdnica Caroline Wozniacki in modni oblikovalec Tommy Hilfiger.

Cleveland brez Jamesa ni deloval najbolje - izgubil je tretjič po vrsti-, precej bolje je šlo ekipi s Floride. Ko je Miami v prvi četrtini vodil s 16:12, je na klop ob soigralce sedel James, vročica pa je na to odgovorila z delnim izidom 14:2. Najvišja prednost domače zasedbe je bila +27.

"Od prve minute pa do konca smo igrali trdo v obrambi, v napadu pa so stvari delovale malo bolje," je po tekmi menil Dragić.

 

Igrala je tudi ekipa Saše Vujačića New York Knicks, ki je pri Milwaukee Bucks izgubila z 91:106. Vujačić za New York znova ni igral, z 18 točkami je bil prvi strelec kratkohlačnikov Carmelo Anthony. Pri Milwaukeeju jih je največ, 20, dosegel Michael Carter-Williams. Tehtnico je na stran Milwaukeeja pretehtala obramba, v tej sezoni šibka točka ekipe, ki jo vodi Jason Kidd.

Še naprej gre odlično prvakom iz Golden State. Ti so se zoperstavili Torontu, kjer je z 41 točkami zablestel Kyle Lowry, toda na drugi strani je bil s 44 točkami še bolj razpoložen Stephen Curry, njegova ekipa pa je na koncu slavila s 112:109 in prišla še do 21. zmage, poraza pa še ne pozna.

Edina tekma večera, ki se je končala po podaljšku je bila med Utahom in Indiano (122:119), na tej se je v dresu domače izkazal Derrick Favors s 35 točkami in 13 skoki, na drugi strani se je Paul George ustavil pri 48 točkah.

San Antonio je bil s 108:105 boljši od Bostona, Los Angeles Clippers je na krilih Jamala Crawforda, ki je dal 32 točk, premagal Orlando s 103:101. Charlotte je s 102:96 ugnal Chicago, Houston s 120:133 Sacramento, Portland se je veselil zmage s 109:103 proti Minnesoti, Denver pa je s 108:105 ugnal Philadelphio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.