Šport > Košarka
18 ogledov

Dragić spet prvi strelec Houstona

houston rockets goran dragić EPA
V košarkarski ligi NBA sta ponoči zaigrala oba slovenska košarkarja. Goran Dragić je bil znova z 19 točkami prvi strelec Houstona, ki pa je doma z 91:103 izgubil proti Utahu. New York je v gosteh premagal Milwaukee (111:107). Beno Udrih je za Bucks dosegel šest točk.

Goran Dragić nadaljuje svojo strelsko serijo. Čeprav je v prejšnjih tekmah že znal zaigrati bolje, je bil tudi tokrat najboljši strelec svoje ekipe. Dosegel je 19 točk, čeprav v igri ni imel posebej mirne roke. Od 13 poskusov za dve točki je zadel le tri mete, zgrešil vseh pet metov za tri točke, reševali pa so ga prosti meti, saj je bil v 13 poskusih uspešen dvanajstkrat. Statistiko tekme, v kateri je od vseh igralcev preživel največ časa na igrišču, so mu kvarile štiri izgubljene žoge, ki jih je nadomestil s sedmimi asistencami.

Kar pa je najbolj pomembno, njegova ekipa je po štirih zaporednih zmagah v gosteh doživela deveti poraz v svoji dvorani in jo v nadaljevanju čaka ogorčen boj, da obdrži osmo mesto na zahodu, ki še vodi v končnico. Najnevarnejši konkurent bo najbrž prav Utah, ki ima na devetem mestu konference le zmago manj. Utah, pri katerem je 29 točk dosegel Gordan Hayward (to je njegov dosežek sezone), je predvsem po zaslugi natančnosti pri metih (51 odstotkov proti 36 Houstona) vodil ves čas tekme.

Na domačem igrišču so bili neuspešni tudi igralci Milwaukeeja, ki se na vzhodu prav tako kot Houston na zahodu bori za zadnja mesta, ki vodijo v končnico. Za njih je bil tokrat usoden New York, ki je na krilih razpoloženega Carmela Anthonyja - dosegel je 32 točk -, zmagal predvsem zaradi dobre končnice, v kateri je zelo pomembno trojko dobro minuto pred koncem zadel J. R. Smith. Udrih je igral dobrih 14 minut, dosegel šest točk, zbral dva skoka in tri asistence.

Vodilna ekipa zahoda Oklahoma City Thunder je v domači dvorani zabeležila 16. poraz v sezoni. Tega so jim zadali Clippers iz Los Angelesa, ki se zato lahko zahvalijo Chrisu Paulu. Ta ne samo, da je bil z 31 točkami najboljši strelec izenačenega dvoboja, ampak je osem sekund pred koncem zadel za vodstvo, ki ga v zadnjem napadu domači niso uspeli izničiti. Kevin Durant (22 točk) je sicer poskušal zadeti met za tri točke, a je bil pri tem neuspešen.

Liga NBA:

Milwaukee Bucks : New York Knicks 107:111
(Beno Udrih 14:38 minute, 6 točk, 2 skoka, 3 asistence za Milwaukee)

Houston Rockets : Utah Jazz 91:103
(Goran Dragić 41:21 minute, 19 točk, 4 skoke, 7 asistenc, ukradena
žoga za Houston)

Toronto Raptors : Philadelphia 76-ers 75:93
Cleveland Cavaliers : Indiana Pacers 98:104*
Boston Celtics : Atlanta Hawks 88:86*
Memphis Grizzlies : Phoenix Suns 104:93
New Orleans Hornets : Sacramento Kings 105:96
Oklahoma City Thunder : Los Angeles Clippers 98:100
San Antonio Spurs : Los Angeles Lakers 84:98
Denver Nuggets : Minnesota Timberwolves 113:107
Portland Trail Blazers : Golden State Warriors 118:110

*podaljšek
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.