Šport > Košarka
8 ogledov

Dragić spet v dvojnih številkah

phoenix suns goran dragić EPA
Goran Dragić in druščina iz moštva Phoenix Suns so ponoči v severnoameriški košarkarski ligi izgubili na domačem parketu proti vodilni ekipi lige NBA San Antonio Spurs (87:97).

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je v 38 minutah vpisal četrti zaporedni dvojni dvojček. Ob slabem metu iz igre (3:14) je zbral 10 točk in 11 podaj. Dragić je zadel dve trojki iz štirih poskusov.

Najbolj razpoložena pri domačih sta bila Marcin Gortat z 21 točkami in 12 ujetimi odbitimi žogami ter Luis Scola, ki je dodal 15 točk.

Pri San Antoniu, ki je zaigral brez poškodovanega Tonyja Parkerja, je Kawhl Leonard prispeval 16 točk in 9 skokov. V vrstah ostrog je sicer kar šest igralcev prispevalo dvomestno število točk. San Antonio ostaja nerešena uganka za košarkarje iz Phoenixa, ki je izgubil šestič zapored proti tekmecem iz zahodne konference ter devetič v zadnjih desetih tekmah.

Moštvo Los Angeles Lakers je zmagalo tretjič zapored. Jezerniki so v gosteh premagali Dallas Mavericks s 103:99. Kobe Bryant je prepričljivo dobil dvoboj pod obročema z nemškim zvezdnikom Dirkom Nowitzkijem. Prvi zvezdnik Lakersov Bryant je vpisal 38 točk, 12 skokov, 7 podaj in blokado, medtem ko je Nowitzki v najboljši predstavi sezone prispeval 30 točk, 13 skokov, asistenco in tri ukradene žoge.

"Bilo je zabavno. Zelo cenim Dirka, zelo rad meče na koš, danes je imel nekaj krasnih potez," je bil zadovoljen Bryant, ki je z izvrstnim izkupičkom presegel mejnik 31 tisoč točk v ligi NBA. Tudi Nowitzki je zelo hvalil Bryanta: "Nedvomno gre za najboljšega igralca zadnjega desetletja. Že kar nekaj časa igram v NBA in vedno si rad ogledam njegove predstave na parketu. Igrali smo res dobro košarko, vsi, ki so si lahko ogledali tekmo, so lahko zelo uživali, na koncu pa je vedno tako, da ena ekipa zmaga, druga pa izgubi. Tokrat smo bili to mi."

Liga NBA, izidi:
Phoenix Suns : San Antonio Spurs 87:97
(Goran Dragić: 10 točk, 11 podaj v 38 minutah za Phoenix)

Dallas Mavericks : Los Angeles Lakers 99:103

Minnesota Timberwolves : Golden State Warriors 99:100

Miami Heat : Cleveland Cavaliers 109:105

New Orleans Hornets : Sacramento Kings 110:95

Brooklyn Nets : Memphis Grizzlies 72:76

New York Knicks : Philadelphia 76ers 99:93

Oklahoma City Thunder : Chicago Bulls 102:72

Portland Trail Blazers : Boston Celtics 92:86

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.